Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (10-9-2023) το πρωί σε περιοχές του Έβρου και της Δράμας από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Δράμας δύο διακινητές, εκ των οποίων ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο το οποίο έφερε χαρακτηριστικά και επιγραφές που προσομοίαζαν σε πυροσβεστικό όχημα των Αρχών της Βουλγαρίας, μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε ο οδηγός διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι εντοπίστηκε από κοινού με άγνωστο συνεργό του που αναζητείται, να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα, με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, συνολικά  έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω οδηγοί – διακινητές, αρχικά δε συμμορφώθηκαν σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ενώ ακολούθως ακινητοποίησαν τα οχήματά τους και τράπηκαν πεζοί σε φυγή, πλην όμως ο ένας εξ αυτών εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης και Κάτω Νευροκοπίου Δράμας.