ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Σε ανακοίνωση του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας κ. Χρήστο Καραγιαννίδη αναφέρονται τα εξής:

Οι προσπάθειες που καταβάλλουμε ως Κυβέρνηση της Αριστεράς για τη στήριξη και την ανάπτυξη του αγροτικού χώρου από την αρχή της διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι αδιάλειπτες. Μετά από μια σειρά νόμων και παρεμβάσεων, με δηλώσεις του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε τη σοβαρότερη ρύθμιση για τη ρύθμιση των οφειλών των αγροτών που εδώ και δεκαετίες βασανίζουν τον αγροτικό χώρο. Σύμφωνα με τον Υπουργό, «τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα και θα δέχεται αιτήσεις αγροτών – φυσικών προσώπων για ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών στην εφορία, τον ΟΓΑ και την πρώην Αγροτική Τράπεζα. Η ρύθμιση περιλαμβάνει διαγραφή των τόκων, αλλά και διαγραφή κεφαλαίου των δανείων σε ποσοστά έως και 60%. Επίσης αποπληρωμή με βάση τις πραγματικές δυνατότητες των οφειλετών, μέχρι και 120 δόσεις».

Επίσης ο Υπουργός αναφερόμενος στο θέμα της φορολόγησης του τσίπουρου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοια υποχρέωση στο πλαίσιο του μνημονίου και των προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Αποφάσεις για το θέμα αυτό θα ληφθούν μετά από σοβαρή και υπεύθυνη διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους για να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα κατά τον καλύτερο τρόπο και με σεβασμό σε μια παραδοσιακή δραστηριότητα της ελληνικής υπαίθρου.

Η Κυβέρνηση μέσα στο στενό δημοσιονομικό περιβάλλον προσπαθεί και λύνει προβλήματα που δεκαετίες λιμνάζουν και ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο δίνοντας το δικό της στίγμα.