ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ε. ΔΡΑΜΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

Η Τομεακή Επιτροπή Δράμας του Κ.Κ.Ε. αποχαιρέτισε την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 τον σύντροφο Τάκη Σιταρίδη από την Αργυρούπολη Δράμας, έναν αξιολάτρευτο σύντροφο με μεγάλη προσφορά στο Κόμμα και στο κίνημα της περιοχής.

Ο σύντροφος Τάκης από μικρή ηλικία βρέθηκε ως μετανάστης στη Δυτική Γερμανία, όπου την περίοδο της δικτατορίας ανέπτυξε έντονη αντιδικτατορική δράση. Με τον ερχομό του στην Ελλάδα συνέβαλε καθοριστικά στην ίδρυση σωματείου στην Αθηναϊκή Χαρτοποιία («Softex») κι αποτέλεσε ιδρυτικό του μέλος. Ανέπτυξε σημαντική συνδικαλιστική δράση και ήταν εκλεγμένος τόσο στη Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Δράμας όσο και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Τύπου-Χάρτου. Με τη δράση του συνέβαλε επίσης στην οργάνωση των εργαζομένων στην παραγωγή έτοιμου ενδύματος, που εκείνη την περίοδο άκμαζε στην περιοχή μας. Για τη συνδικαλιστική και κομματική του δράση κυνηγήθηκε και ξυλοκοπήθηκε από τον γνωστό εκείνη την περίοδο Αστυνομικό Διευθυντή Δράμας, Δίπλα.

Παρέμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του στο Κόμμα του και διετέλεσε γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας τη δεκαετία του ’80, ενώ ήταν και πολλές φορές υποψήφιος Βουλευτής και Νομάρχης στο Νομό.

Οι σύντροφοί του τον αποχαιρετούν με συγκίνηση. Η Τομεακή Επιτροπή Δράμας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του και ιδιαίτερα στη σύζυγό του και συντρόφισσα Βέρα.

 

Η Τ.Ε. Δράμας του Κ.Κ.Ε.