Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος ζωής της ΔΕΚΠΟΤΑ, καθώς κατά τη χθεσινή (10/3) συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας αποφάσισε τη λύση και εκκαθάριση της δημοτικής επιχείρησης, με ημερομηνία ορόσημο την 31η Μαρτίου.

Συγκεκριμένα το σώμα αποφάσισε τη λύση και εκκαθάριση της ΔΕΚΠΟΤΑ, την επιλογή εκκαθαριστών (με βάση τη χαμηλότερη προσφορά), τη μεταφορά του προγράμματος και του προσωπικού του ΚΔΑΠμεΑ στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου και τη μεταφορά του προσωπικού της επιχείρησης στο Δήμο Δράμας.

Υπέρ της απόφασης ψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής και των παρατάξεων «πόλη+ζωή», «Project Δράμα 2020», «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» και «Λαϊκή Συσπείρωση». Αρνητικά ψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λευτέρης Καλλινικίδης, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ, και Μάκης Ευθυμιάδης, καθώς και ο επικεφαλής της παράταξης «Προοπτική για τη Δράμα» κ. Κοσμάς Καλαϊδόπουλος.

Η συζήτηση διήρκεσε αρκετή ώρα, καθώς το συγκεκριμένο θέμα ήταν το βασικό της συνεδρίασης. Πάντως οι τοποθετήσεις, πλην εξαιρέσεων, δεν χαρακτηρίστηκαν από πολιτική ένταση και λεπτομερή παράθεση επιχειρημάτων, καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο συζητιέται ξανά και ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν και είχε ανοίξει για πρώτη φορά.

Στην πρόσφατη ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου, η Δημοτική Αρχή και η παράταξη «πόλη+ζωή» ουσιαστικά με τη ψήφο τους προδιέγραψαν την πρόσφατη εξέλιξη, καθώς από τον προϋπολογισμό αφαιρέθηκαν κονδύλια για τη λειτουργία της επιχείρησης μετά την 31η Μαρτίου.

Από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεχώρισε η τοποθέτηση του Προέδρου της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Λευτέρη Καλλινικίδη, ο οποίος σημείωσε πως «η Δημοτική Αρχή εξαναγκάστηκε» για το κλείσιμό της, λόγω απλής αναλογικής, και πρόσθεσε πως θα ψηφίσει όχι, λέγοντας πως «την υπογραφή μου δεν πρόκειται να την βάλω σε κάτι που δεν συμφωνών». Όπως είπε ο κ. Καλλινικίδης, «κάποιοι ασέλγησαν στο πτώμα της ΔΕΚΠΟΤΑ και κάποιοι δούλεψαν για να επανορθώσουν αυτά τα εγκλήματα και να φέρουν στο ίσιο δρόμο την ΔΕΚΠΟΤΑ». Μάλιστα, ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ τόνισε πως «η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου διαφωνεί» με το κλείσιμο της δημοτικής επιχείρησης.

Την άποψη περί εξαναγκασμού της Δημοτικής Αρχής επανέλαβε και ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος. «Δεν έπρεπε και δεν πρέπει να κλείσει», υπογράμμισε ο κ. Μαμσάκος και στάθηκε στο ζήτημα της απλής αναλογικής και της ανάγκης ψήφισης του προϋπολογισμού με συναινετικό τρόπο.