Πλήρη έγκριση πήρε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού των εταιρειών Pfizer/ BioNTech, όπως μετέδωσαν πριν από λίγο τα αμερικανικά ΜΜΕ.

H oριστική έγκριση αναμενόταν στα μέσα Σεπτεμβρίου, ωστόσο η εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης οδήγησε τις υγειονομικές αρχές της χώρας να προχωρήσουν στην επίσπευση των διαδικασιών.

Μάλιστα από την περασμένη Παρασκευή, οι New York Times είχαν αποκαλύψει με δημοσίευμά τους πως η έγκριση θα δοθεί τη Δευτέρα από τον FDA, είδηση που επιβεβαιώθηκε με την τελευταία εξέλιξη.

Σύμφωνα με τους NYT, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ προσπαθούσαν για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αδειοδότησης έως την Παρασκευή, αλλά καθυστέρησαν μερικές ώρες εξαιτίας της γραφειοκρατίας και ορισμένων διαπραγματεύσεων με την εταιρεία  Pfizer.

Όπως είχε σημειώσει το ίδιο Μέσο Ενημέρωσης, η οριστική έγκριση του εμβολίου της Pfizer αναμένεται να οδηγήσει σε «άνοιγμα» της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε δημόσιους αλλά και ιδιωτικούς οργανισμούς, όπως είναι ο στρατός, ή ορισμένα Πανεπιστήμια.

Αλμα της μετοχής της BioNTech

Η αποκάλυψη των New York Times, οδήγησε παράλληλα τη μετοχή της γερμανικής BioNTech σε αύξηση της τάξης του 4,4%, όπως καταγράφηκε το πρωί της Δευτέρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι άδεια οριστικής χρήσης έχει καταθέσει και η Moderna, το εμβόλιο της οποίας είναι το δεύτερο πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο στις ΗΠΑ.

Πηγή: imerisia.gr