ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

 

Τον Δήμαρχο Προσοτσάνης κ. Θεόδωρο Αθανασιάδη επισκέφθηκε την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου2020 ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού & Αθλητισμού της Π.Α.Μ.Θ. κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.

Παρουσία του Αντ/χου Αθλητισμού –Παιδείας Πολιτισμού κ. Μάρκου Σταυρίδη, του μέλους Δ.Σ. του ΝΠΠΔ κ. Λευτέρη Κιναντζίδη και της Ειδ. Συμβούλου κ. Φιλιώς Παντικίδου ο Δήμαρχος Προσοτσάνης, συζήτησε με τον κ. Παπαεμμανουήλ θέματα που άπτονται των ευθυνών του, αλλά ταυτόχρονα επανέλαβε την πρόσκλησή του προς τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο, να επισκεφθεί άμεσα τον Δ. Προσοτσάνης, προκειμένου να έχει μια προσωπική άποψη, για ό,τι άμεσα επιβάλλεται να ξεκινήσει στην περιοχή του Δ. Προσοτσάνης.

Ο Δήμαρχος, βάζοντας ρεαλιστικά τον πήχη όχι ψηλά, αλλά εκεί που πιστεύει πως θα δοθεί, εκείνη η ώθηση, για να παραχθεί έργο στην περιοχή, έθεσε μια σειρά προτάσεων, που επιβάλλονται να υλοποιηθούν, προκειμένου να αυξηθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών (π.χ. ΒΙΠΑ Προσοτσάνης, με διαμόρφωση οδικού δικτύου και υποστηρικτικές υποδομές, πέραν των παρεμβάσεων του Δήμου) με αποτέλεσμα την παραμονή των νέων, κύρια, ανθρώπων στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αθανασιάδης μίλησε για ανάγκη στοχευμένων ενεργειών, που θα συγκρατήσουν τον πληθυσμό, αλλά και την υποχρέωση της Περιφέρειας, για ίσες ευκαιρίες και διευκολύνσεις προς του κατοίκους της, επισημαίνοντας την ανάγκη βελτιώσεων στο δίκτυο του φυσικού αερίου, ώστε να υπάρξει ωφέλεια προς όλους. «Η στόχευση που υπάρχει από πλευρά της Δημοτικής Αρχής είναι να δώσει πνοή στον Δ, Προσοτσάνης» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Θ. Αθανασιάδης και «φυσικά αφορά σε όλους τους δημότες μας, με κύριο μέλημα μας, την όσο γίνεται πιο υπεύθυνη διαχείριση της καθημερινότητας τους, αλλά και την δημιουργία παρακαταθηκών για το αύριο, μέσα από πρακτικές με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα».