Μια μεγάλη συντροφιά νεολαίας, μελών και φίλων της ΚΝΕ, παρακολούθησαν την ταινία, την προβολή της οποίας διοργάνωσαν οι Οργανώσεις Δράμας της ΚΝΕ στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή».

Στο τέλος της προβολής ο Ορέστης Μήτος, μέλος του Γ.Π. ΑΜΘ της ΚΝΕ, σημείωσε πως είναι επίκαιρο, σαν να γράφτηκε χθες, το απόσπασμα από την ομιλία του Τσε στον ΟΗΕ στις 11 Δεκεμβρίου του 1964, με τα «αναγκαία σημεία απέναντι στις απαιτήσεις του ιμπεριαλισμού… για να υπάρξει διαρκής ειρήνη στην Καραϊβική», δηλαδή «την άρση του οικονομικού αποκλεισμού και όλων των εμπορικών και οικονομικών πιέσεων που ασκούν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σε όλο τον κόσμο σε βάρος της χώρας μας» και την «κατάπαυση κάθε ανατρεπτικής δραστηριότητας, αποστολής και αποβίβασης όπλων και εκρηκτικών, είτε από θάλασσα είτε από αέρα, οργάνωσης μισθοφορικών εισβολών, κατασκόπων και δολιοφθορέων, και κάθε άλλης πράξης που ξεκινά από το έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και μερικών συνενόχων τους κρατών».

Τόνισε πως η ΚΝΕ και το ΚΚΕ στέκονται αλληλέγγυοι στον κουβανικό λαό, που αντιστέκεται παλικαρίσια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, καταδικάζοντας και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης με την κατάπτυστη κοινή δήλωση στήριξης των εγκληματικών σχεδίων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού σε βάρος του λαού και της κυβέρνησης της Κούβας».

Τέλος, ανανέωσε το ραντεβού για τις 4 Σεπτέμβρη, στην κεντρική εκδήλωση στη Δράμα του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «ΟΔΗΓΗΤΗ», με το σύνθημά του να δίνει ελπίδα και δύναμη στη νεολαία και τον λαό μας.

«Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς»

Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό.