Την πρώτη της εθιμοτυπική συνάντηση πραγματοποίησε τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 η υποψήφια Ευρωβουλευτής του Πράσινου Κινήματος κ. Μαρία Παυλίδου με τον Δήμαρχο Κάτω Νευροκοπίου κ. Λευτέρη Ταμπουρίδη.

Η κ. Παυλίδου επέλεξε να ξεκινήσει τις επίσημες προεκλογικές της επισκέψεις από τον αγαπημένο της τόπο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου στο Δημαρχείο του Νευροκοπίου, έναν χώρο γνώριμο για την υποψήφια Ευρωβουλευτή μιας και διατελεί για δεύτερη θητεία Πρόεδρος της Κοινότητας Μικροκλεισούρας του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα χρόνια ζητήματα και στις αναγκαίες παρεμβάσεις, οι οποίες πρέπει να γίνουν στην Ευρωβουλή για την επίλυσή τους. Η κ. Παυλίδου δεσμεύτηκε ότι τόσο η ίδια όσο και το Πράσινο Κίνημα θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ισόρροπη ανάπτυξη των καθυστερημένων περιοχών της Ένωσης, όπως είναι η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου.

Εξαιτίας της πολυετούς ενασχόλησης της με τα κοινά, η κ. Παυλίδου γνωρίζει με λεπτομέρεια τα προβλήματα και τις ανάγκες του τόπου μας, όπως επίσης και τις δυνατότητές του για την ανάπτυξή του, με την αξιοποίηση των σύγχρονων χρηματοδοτικών προγραμμάτων και εργαλείων τα οποία διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα στα θέματα τους πρωτογενούς τομέα, του περιβάλλοντος, του τουρισμού, της αντιμετώπισης της ανεργίας και των υπηρεσιών.

Σε δηλώσεις της μετά την συνάντηση ανέφερε:

«Η πρόσκληση του Πράσινου Κινήματος να συμμετέχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες εκλογές στις 9 Ιουνίου 2024, εκτός από τιμητική για μένα είναι και άκρως ενδιαφέρουσα μιας και οι αρχές και οι θέσεις μας ταυτίζονται στα περισσότερα σημεία. Είναι πολύ ωραίο να ξέρεις πως από την δύναμη που θα σου δώσουν οι πολίτες, θα μπορέσεις να αγωνιστείς για τα όνειρά σου για τον τόπο που τόσο αγαπάς» και συνέχισε: «Οι προκλήσεις του μέλλοντος είναι πολλές και επιτακτικές, πρέπει να αγωνιστούμε για την οικολογική, πράσινη και ψηφιακή μεταστροφή της κοινωνίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ζητώ την υποστήριξή σας στις επερχόμενες Ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου 2024.

Ζητώ την υποστήριξή σας για να μπορέσω να προσθέσω και εγώ έστω ένα λιθαράκι στην πραγματοποίηση όλων αυτών που όλοι επιθυμούμε από την Ευρώπη.

Σας ευχαριστώ».