«Αδιανόητο να λέει ότι δεν ξέρει αν γίνονται υποκλοπές σε άλλους πολιτικούς»

 

«Υπάρχουν πολύ σοβαρά πολιτικά ζητήματα με την ΕΥΠ και την παρακρατική λειτουργία της. Και ενώ σοβεί η κρίση, έρχεται η Κυβέρνηση και προτείνει τον νέο επικεφαλής της, χωρίς καμία συζήτηση και πρόταση για τη συνολικό θεσμικό της πλαίσιο, ώστε να αποτραπεί η εκτροπή της σε παράνομες παρακρατικές πράξεις», είπε ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλο Ξανθόπουλος, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM.

«Από την ΠΝΠ που έφερε η Κυβέρνηση, φαίνεται η αγωνία του πρωθυπουργού που εμπλέκεται προσωπικά στο σκάνδαλο των υποκλοπών, να κλείσει το θέμα μια ώρα αρχύτερα, γιατί του κοστίζει προσωπικά», συμπλήρωσε. Όσον αφορά την προσπάθεια της Κυβέρνησης να διευρύνει χρονικά το αντικείμενο της Εξεταστικής, σημείωσε: «Το σκάνδαλο αφορά την παρακολούθηση ενός πολιτικού αρχηγού του κ. Ν. Ανδρουλάκη και ενός δημοσιογράφου, του κ. Κουκάκη. Και σε αυτό εμπλέκεται ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά. Εάν υπάρχουν ζητήματα επέκτασης θα τα δει η Επιτροπή. Αλλά εάν υπήρχαν στοιχεία γιατί η Κυβέρνηση δεν προχώρησε ως τώρα στη σύσταση Επιτροπής. Με την πρότασή της αυτή επιχειρεί να θολώσει τα νερά σε ένα απόλυτα ευκρινές ζήτημα».

Σχολιάζοντας τέλος τη χθεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Οικονόμου, ότι δεν είναι σε γνώση του Πρωθυπουργού αντίστοιχο ζήτημα παρακολούθησης με αυτό του κ. Ανδρουλάκη, υπογράμμισε: «Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση είναι στη πιο δύσκολη φάση της. Τι θα πει δεν έχω υπόψη μου αν παρακολουθούνται άλλα πολιτικά πρόσωπα; Είναι απάντηση κυβερνητικού εκπροσώπου αυτή; Εδώ μιλάμε για πολιτικούς αρχηγούς; Και λέει ότι δεν γνωρίζει ο Πρωθυπουργός; Οφείλει να γνωρίζει. Επιστρατεύουν όποιο επιχείρημα για να μεταφέρουν ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ και να πετάξουν την μπάλα στην κερκίδα. Η δήλωση του είναι αμφίσημη. Είμαστε πλέον καμένοι στο χυλό. Παρακολουθείται ένας πολιτικός αρχηγός, έχουν δημιουργηθεί απαράδεκτες σκιές και ο Πρωθυπουργός μας λέει ότι και να γίνονται άλλες υποκλοπές πολιτικών εγώ δεν το ξέρω», κατέληξε.