ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η Ένωση Ιδιοκτήτων Επαρχιακού Τύπου για την εισφορά 2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων Μ.Μ.Ε.. υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ε.Ι.Ε.Τ. αναφέρονται τα εξής:

Όπως έχουμε επισημάνει σε προηγούμενα Δελτία Τύπου, η Κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην επιβολή ενός ακόμη φόρου (2% επί του τζίρου όλων των επιχειρήσεων ΜΜΕ, ν. 4498/2017) κάτι, που σε συνδυασμό με αυξημένες εργοδοτικές εισφορές και την αδιανόητη και καταστροφική φορολογία, οδηγεί τον Περιφερειακό Τύπο στο γκρεμό.

Κι αυτό, προκειμένου να «διασωθεί» -ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ!- ο ΕΔΟΕΑΠ, δηλαδή το Ταμείο των δημοσιογράφων Αθηνών και Μακεδονίας (!), γνωρίζοντας παράλληλα ότι αυτό είναι αδύνατον να γίνει.

Ποιος πιστεύει άραγε ότι ο ΕΔΟΕΑΠ, που δεν κατάφερε να διασωθεί την εποχή που απολάμβανε πακτωλό εκατομμυρίων από το αγγελιόσημο, θα επιβιώσει τώρα εισπράττοντας το 2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων Τύπου που, ούτως ή άλλως, αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα βιωσιμότητας;

Παρά τις προειδοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες όλων των Ενώσεων των επιχειρήσεων ΜΜΕ της χώρας, όλων των κατηγοριών, εθνικών ή περιφερειακών, έντυπου ή ηλεκτρονικού τύπου, διαδικτύου κλπ., αλλά ακόμη και των Ενώσεων εργαζομένων στον τύπο, που -ορθώς!- θεωρούν ότι ο ΕΔΟΕΑΠ δεν θα μακροημερεύσει με τον τρόπο αυτό, η περιβόητη εγκύκλιος που «μαγειρεύονταν» εδώ και μήνες στο Υπουργείο Εργασίας με στόχο να καμφθούν οι αντιδράσεις των Ενώσεων ιδιοκτητών και εργαζομένων, πέρασε την Παρασκευή 28 Απριλίου, όλως τυχαίως λίγες ώρες πριν την προκήρυξη των εκλογών στον ΕΔΟΕΑΠ.

(Εδώ να σημειώσουμε ότι στις «ενημερωτικές» συναντήσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου με τις Ενώσεις, δεν προσκλήθηκαν από τον Δεκέμβριο του 2017 οι Ενώσεις ιδιοκτητών, τις οποίες έβαλε ο υφυπουργός κ. Πετρόπουλος στο περιθώριο για αυτονόητους λόγους).

Κατά συνέπεια, η επιβολή αυτής της εισφοράς, η οποία στην πραγματικότητα αποτελεί νέο, μη αναλογικό και μη ανταποδοτικό ΦΟΡΟ, θα οδηγήσει όχι μόνο σε απώλεια θέσεων εργασίας, αλλά ακόμα και στο κλείσιμο εκδοτικών επιχειρήσεων.

Παράλληλα, ο ΕΔΟΕΑΠ, με τον οποίο ο Περιφερειακός Τύπος ουδεμία σχέση είχε κατά το παρελθόν, καλεί τους ιδιοκτήτες εβδομαδιαίων εφημερίδων της χώρας (με… ευγενικά mail!) να απογραφούν (!!!) και εν συνεχεία να καταβάλουν το 2% του τζίρου τους στο…βαρέλι δίχως πάτο που κατασκεύασαν εν κρυπτώ στα ερμητικά κλειστά γραφεία του Υπουργείου Εργασίας.

Όσοι «μαγείρεψαν» αυτήν την άδικη, ΠΑΡΑΝΟΜΗ και αδικαιολόγητη εισφορά («χαράτσι»), με στόχο να πλήξουν για μια ακόμη φορά τον Περιφερειακό Τύπο, αγνοώντας προκλητικά τις απόλυτα δικαιολογημένες παρεμβάσεις των Ενώσεων ιδιοκτητών, θα πάρουν πολύ σύντομα τις απαντήσεις τους.

Με βάση τα παραπάνω, είναι προφανές ότι η προσφυγή μας στη Δικαιοσύνη καθίσταται μονόδρομος.

 

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ

Ο Πρόεδρος

Αντώνης Μουντάκης

Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αμβροσίου