ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας πρόκειται να προμηθευτεί ένα ολοκαίνουργιο εκχιονιστικό όχημα-πολυμηχάνημα από τον «Διαδρατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου» (TAP AG), δια μέσω της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσής του στην Κομοτηνή.

Η δωρεά, που εντάσσεται στις εθελοντικές και περιβαλλοντικές επενδύσεις του TAP στις περιοχές από όπου διέρχεται ο αγωγός, αναμένεται να ενισχύσει τις δυνατότητες αποχιονισμού και όχι μόνο, του Νομού μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας τόνισε ότι: «Εκτός από τη συμβολή του έργου του TAP AG στη γεωστρατηγική και ενεργειακή αναβάθμιση της χώρας και τη σημαντική συνεισφορά του στην ενίσχυση της απασχόλησης στη Βόρεια Ελλάδα, το όλο έργο της κατασκευής του Αγωγού θα αποδώσει τεράστια οφέλη και για τις τοπικές κοινωνίες. Ο TAP AG, με τη δωρεά αυτών των οχημάτων κοινής ωφέλειας σε τοπικές κοινότητες, λειτουργεί ως εταιρικός φορέας με κοινωνική συνείδηση. Η υλοποίηση μίας τέτοιας δωρεάς θα βελτιώσει την περιβαλλοντική διαχείριση στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και Θράκης και την ποιότητα ζωής για τους κατοίκους».