Αστυνομικό δελτίο

 

 

  • Εξιχνιάστηκαν 14 κλοπές πορτοφολιών και 1 κλοπή τσάντας από κατάστημα
  • Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 3 μελών της σπείρας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για συγκρότηση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, πλαστογραφία πιστοποιητικών και απάτη με υπολογιστή, κατά περίπτωση

 

Διακριβώθηκε ύστερα από την εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας, η δράση συμμορίας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές πορτοφολιών από πελάτες καταστημάτων στην Καβάλα, τη Δράμα και το Βόλο.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών μελών της, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συγκρότηση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, πλαστογραφίας πιστοποιητικών και απάτη με υπολογιστή, κατά περίπτωση. Πρόκειται για τρεις υπηκόους Βουλγαρίας, μιας 31χρονης, μιας 24χρονης και ενός 24χρονου.

Ειδικότερα, από τις ενδελεχείς έρευνες και την συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, διακριβώθηκε ότι οι παραπάνω δράστες, μαζί με έναν άγνωστο συνεργό τους, κατά το χρονικό διάστημα Μάρτιος – Απρίλιος του 2017, είχαν συγκροτήσει συμμορία με σκοπό την κλοπή πορτοφολιών, από πελάτες πολυσύχναστων εμπορικών καταστημάτων.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της συμμορίας, επιβαίνοντας σε όχημα, που οδηγούσαν ο 24χρονος και ο άγνωστος συνεργός κατά περίπτωση, μετέβαιναν στις πόλεις της Καβάλας, της Δράμας και του Βόλου, όπου οι δύο δράστιδες εισέρχονταν στα εμπορικά καταστήματα και προέβαιναν σε κλοπές πορτοφολιών από τους πελάτες των καταστημάτων.

Κατά το χρονικό διάστημα δράσης τους, διέπραξαν συνολικά 14 κλοπές πορτοφολιών, αποκομίζοντας 1.200 ευρώ περίπου, τραπεζικές κάρτες και διάφορα έγγραφα.

Σε μία από τις περιπτώσεις, κάνοντας χρήση μίας αφαιρεθείσας κάρτας ανάληψης χρημάτων, πραγματοποίησαν ανάληψη χρηματικού ποσού 720 ευρώ.

Επιπλέον, προέκυψε ότι, στο πλαίσιο της δράσης τους, οι δύο δράστιδες εισήλθαν σε κατάστημα στην Καβάλα, όπου εκμεταλλευόμενες την απασχόληση της υπαλλήλου, αφαίρεσαν μία γυναικεία τσάντα.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε η αφαιρεθείσα τσάντα, η οποία κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο δικαιούχο της.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.