ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Ανακοίνωση για την θετική γνωμοδότηση από το Συμβούλιο της Επικρατείας του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση Καταστήματος Κράτησης στο Νικηφόρο εκδόθηκε από τον Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας κ. Χρήστο Καραγιαννίδη. Στην ανακοίνωση ο κ. Καραγιαννίδης επισημαίνει ότι η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα «μας οδηγεί πιο κοντά στη λειτουργία του Καταστήματος Κράτησης», υπογραμμίζοντας ότι «προχωράμε σταθερά προς την επίλυση όλων των ζητημάτων για να λειτουργήσει το Κατάστημα Κράτησης σε σύντομο χρονικό διάστημα». Παράλληλα, ο κ. Καραγιαννίδης κατηγορεί για «υποκρισία» τον Βουλευτή Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, με αφορμή πρόσφατη επίκαιρη ερώτηση για τις Φυλακές Νικηφόρου από πλευράς του Βουλευτή της Ν.Δ., ο οποίος πρέπει «να απολογηθεί για την αδυναμία του κόμματος του, όταν ήταν Κυβέρνηση, να ολοκληρώσει ένα έργο μέσα λογικά χρονικά πλαίσια άφησε πίσω ένα έργο με πολλά εκκρεμή ζητήματα και τουλάχιστον διπλάσιο οικονομικό κόστος από το προϋπολογισθέν». Μάλιστα ο κ. Καραγιαννίδης καλεί τον κ. Κυριαζίδη να «ασχοληθεί με το κυνήγι των αυτοδιοικητικών στελεχών, στο οποίο διαπρέπει τον τελευταίο χρόνο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας έχει ως εξής:

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με δελτίο τύπου που εξέδωσε ανακοίνωσε την θετική γνωμοδότηση του ΣτΕ για το σχέδιο προεδρικού διατάγματος που αφορά στην ίδρυση οργανισμού Γενικού Καταστήματος Κράτησης στο Δήμο Παρανεστίου.

Μετά από συντονισμένη προσπάθεια λοιπόν έγινε το πρώτο βήμα για τη λειτουργία των φυλακών Νικηφόρου όπως όλοι τις γνωρίζουμε. Προχωράμε σταθερά προς την επίλυση όλων των ζητημάτων για να λειτουργήσει το Κατάστημα Κράτησης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το προεδρικό διάταγμα που θα βγει εντός των ημερών δημιουργεί τον οργανισμό φυλακών Νικηφόρου δηλαδή δίνει νομική υπόσταση σε ένα κτίριο και μας οδηγεί πιο κοντά στη λειτουργία του Καταστήματος Κράτησης.

Δυστυχώς δεν έλειψαν οι παραφωνίες από τον ημερήσιο τοπικό τύπο σε ένα ρεσιτάλ ασχετοσύνης και κακεντρέχειας.

Δεν μας κάνει εντύπωση.

Όπως δε μας κάνει εντύπωση και η υποκρισία του Βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αντί να απολογηθεί για την αδυναμία του κόμματος του, όταν ήταν Κυβέρνηση, να ολοκληρώσει ένα έργο μέσα λογικά χρονικά πλαίσια άφησε πίσω ένα έργο με πολλά εκκρεμή ζητήματα και τουλάχιστον διπλάσιο οικονομικό κόστος από το προϋπολογισθέν.

Ας ασχοληθεί με το κυνήγι των αυτοδιοικητικών στελεχών, στο οποίο διαπρέπει τον τελευταίο χρόνο.

Τα καταφέρνει καλύτερα».