ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΙΣΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ

 

 

  • «Είναι μια καλή ευκαιρία για να υπάρξει συνεννόηση και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης, για να μπορέσουμε τα έτσι κι αλλιώς χρονίζοντα προβλήματα του Νομού να τα αντιμετωπίσουμε, γιατί πια δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο»
  • «Αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχουν δύο καινούργιοι Βουλευτές πια στη Δράμα, είναι μεγάλη τιμή για μένα που συνεχίζω για άλλη μια κοινοβουλευτική θητεία να εκπροσωπώ ένα Νομό»

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

Σε αντίθεση με τους εκλεγέντες Βουλευτές από τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, η κατάσταση όσον αφορά την εκλογή του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής στο Νομό Δράμας άργησε να ξεκαθαρίσει.

Από νωρίς είχε διαφανεί ότι την έδρα διεκδικούσαν η κ. Χαρά Κεφαλίδου και ο κ. Αναστάσιος Νικολαΐδης και τα πρώτα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν ότι η βραδιά θα είχε χαρακτηριστικά «θρίλερ», καθώς σε μεγάλο χρονικό διάστημα της εκλογικής βραδιάς υπήρξαν μονοψήφιες ή διψήφιες διαφορές, που δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν σιγουριά σε κανέναν. Πάντως, με την ενσωμάτωση των πρώτων αποτελεσμάτων υπήρχε η αγωνία στο χώρο του Κινήματος Αλλαγής για το αν θα πάρει έδρα στη Δράμα, καθώς υπήρχε δυναμική από πλευράς Ν.Δ. για εκλογή δύο Βουλευτών. Τελικά, λίγη ώρα αργότερα αυτό το σενάριο φάνηκε ότι δεν θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί στην πράξη και το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στο ποιος τελικά θα καταφέρει να εκλεγεί.

Βέβαια, όσο περνούσε η ώρα και έμπαιναν νέα αποτελέσματα, τόσο η διαφορά των σταυρών ανάμεσα στην κ. Κεφαλίδου, η οποία εκλέχτηκε τελικά, και στον κ. Νικολαΐδη μεγάλωνε για να φτάσει στους 390 σταυρούς. Η συγκεκριμένη διαφορά είναι μικρότερη διαφορά ανάμεσα σε εκλεγέντα Βουλευτή και στον πρώτο επιλαχόντα στο Νομό Δράμας.

Έτσι, μέχρι να υπάρχει μη αναστρέψιμο αποτέλεσμα στα επιτελεία των δύο υποψηφίων του Κινήματος Αλλαγής τηρούνταν σιγήν ιχθύος. Η κ. Κεφαλίδου, μετά την οριστικοποίηση της επανεκλογής της, έφτασε στο πολιτικό της γραφείο (στην οδό Περικλέους Κάβδα 25) στις 00.45, τα ξημερώματα της Δευτέρας 8 Ιουλίου 2019, και έγινε δεκτή από συνεργάτες και φίλους της με αγκαλιές και συγχαρητήρια.

 

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο»

Στις πρώτες δηλώσεις της η Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στο Νομό Δράμας κ. Χαρά Κεφαλίδου ανέφερε:

«Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο που για ακόμη μια φορά έδειξε την εμπιστοσύνη και την αγάπη του και στο χώρο μας, στο Κίνημα Αλλαγής – Πα.Σο.Κ., δίνοντας ένα πάρα πολύ υψηλό ποσοστό, 12,72%.

Και φυσικά ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που επέλεξαν για ακόμη μια φορά να τους εκπροσωπήσω στη Βουλή. Αν αναλογιστεί κανείς δε ότι υπάρχουν δύο καινούργιοι Βουλευτές πια στη Δράμα και είναι ο κ. Μπλούχος για τη Ν.Δ. και ο κ. Ξανθόπουλος για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι μεγάλη τιμή για μένα που συνεχίζω για άλλη μια κοινοβουλευτική θητεία να εκπροσωπώ ένα Νομό που προσπάθησα όλα τα προηγούμενα χρόνια με πείσμα, με θέσεις, με απόψεις, με σοβαρότητα και με καθαρό πολιτικό λόγο να αναδείξω προβλήματα, να προτείνω λύσεις κι ο κόσμος αυτό το αναγνώρισε.

Θέλω επίσης να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνυποψηφίους μου. Δώσαμε έναν αγώνα όλοι μαζί, μια γροθιά και για μένα αυτή η σύντομη προεκλογική περίοδος είναι ένα τεράστιο μάθημα ζωής.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω δημοσιογράφους και Μ.Μ.Ε. γιατί τα 4 αυτά χρόνια φιλοξενούσατε πάντα τα άρθρα μου, τις προτάσεις μου, τις ιδέες μου, τα δελτία τύπου με τη κοινοβουλευτική μου δραστηριότητα και ήταν ένα βήμα για να μπορέσει κάποιος να γνωρίσει καλύτερα και την προσωπικότητα του κάθε Βουλευτή, αλλά και τις δυνατότητες που έχει κοινοβουλευτικής παρουσίας.

Σήμερα (σ.σ. Κυριακή 7 Ιουλίου) είναι μια σημαντική μέρα. Γιατί η χώρα άλλαξε σελίδα. Υπάρχει μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Ν.Δ. Χρόνος δεν υπάρχει πολύς. Ο κόσμος έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη σε όλους και σε ό,τι αφορά τη Δράμα, θέλω να πω ότι πρέπει να γίνουμε μια γροθιά, τα προβλήματα έχουν περισσέψει στο Νομό μας. Είναι μια καλή ευκαιρία για να υπάρξει συνεννόηση και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης, για να μπορέσουμε τα έτσι κι αλλιώς χρονίζοντα προβλήματα του Νομού να τα αντιμετωπίσουμε, γιατί πια δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».

 

Βιογραφικό Χ. Κεφαλίδου

 

Το σύντομο βιογραφικό της κ. Κεφαλίδου έχει ως εξής:

Η Χαρά Κεφαλίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα. Απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ (Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός), με μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics (MSc) και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (MBA).

Εκλεγμένη νομαρχιακή σύμβουλος (2002, 2006) και Αναπληρωτής Νομάρχης Αθηνών. Πρώτη γυναίκα Βουλευτής Δράμας το 2009, επανεκλέχθηκε το 2015 και το 2019. Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και Υπεύθυνη Τομέα Πολιτισμού του Κινήματος Αλλαγής.

Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη.