ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Σε ανακοίνωση του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας κ. Χρήστου Καραγιαννίδη αναφέρονται τα εξής:

Με νέα απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και της Υφυπουργού Οικονομικών τροποποιήθηκε η περσινή απόφαση με τίτλο «Χορήγηση επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και καθορισμός του ύψους, των δικαιούχων, των προϋποθέσεων και της διαδικασίας χορήγησης αυτού». Η νέα απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 4594/Β/27-12-2017 αφορά την χορήγηση επιπλέον 0,125 ευρώ ανά λίτρο επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για τους περσινούς δικαιούχους της Α’ κλιματικής ζώνης.

Έτσι, χορηγείται μέχρι την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017 επιπλέον ποσό επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης της περιόδου 2016-2017 στις περιοχές των Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας, καθώς στους ορεινούς δήμους των νομών της Β’ κλιματικής ζώνης.

Το ποσό αυτό αφορά τους περσινούς δικαιούχους της Α’ ζώνης και τους ορεινούς Δήμους της Β’. Αποτελεί επιπλέον ενίσχυση, χωρίς οι δικαιούχοι να χρειαστεί να κάνουν αίτηση. Αυτό έρχεται ως αντιστάθμισμα για την μνημονιακή δέσμευση μείωσης του συνολικού ποσού για όλες τις ζώνες. Τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς που είχαν δηλώσει πέρυσι οι δικαιούχοι.

Παράλληλα, την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017 υπογράφηκε και η ΥΑ για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο 2017-2018. Θα δημοσιευθεί άμεσα, ώστε να ανοίξει το σύστημα για τις αιτήσεις των δικαιούχων.