ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

  • «Εκλέχτηκα Βουλευτής εισπράττοντας επιδοκιμασία από ένα μεγάλο φάσμα της τοπικής κοινωνίας. Από ανθρώπους, οι οποίοι είναι δημοκράτες, προοδευτικοί, αριστεροί κι όχι απαραίτητα ΣΥΡΙΖΑ»
  • «Θα είμαι συναινετικός, θα είμαι συνεργάσιμος και θεωρώ ότι μπορούμε, ως Δραμινοί και ως Αριστεροί, να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα με ασφαλέστερα βήματα»
  • «Το μεγάλο στοίχημα και το πολιτικό καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ είναι να οικοδομήσει το αντίπαλο δέος στη συντηρητική επέλαση»

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Με τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα στο Νομό Δράμας, το απόγευμα της Κυριακής 7 Ιουλίου 2019, είχε διαφανεί η τάση νέος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο Νομό Δράμας θα είναι ο κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος. Η αρχική τάση επιβεβαιώθηκε απόλυτα και στη συνέχεια όταν η ενσωμάτωση μεγάλωσε κι έτσι λίγο μετά τις 23.00 ο κ. Ξανθόπουλος προέβη σε δηλώσεις προς τα τοπικά Μ.Μ.Ε., στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική πλατεία της πόλης. Το χαρακτηριστικό της βραδιάς ήταν ότι το τηλέφωνο του νεοεκλεγέντα Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο Νομό Δράμας χτυπούσε ακατάπαυστα για έκφραση συγχαρητηρίων. Πάντως, στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ η παρουσία του κόσμου ήταν μικρή, ενώ υπήρχαν συναισθήματα χαρμολύπης, από τη μια γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την πρώτη θέση, από την άλλη όμως γιατί κατέγραψε ένα σημαντικό εκλογικό ποσοστό.

 

«Θα υπηρετήσω τη Δράμα και τους Δραμινούς με τον πιο καθαρό τρόπο που μπορώ»

Στις πρώτες του δηλώσεις ο νεοεκλεγείς Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος στάθηκε στην αντιφατική κατάσταση που βιώνει, την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με την προσωπική του εκλογή. Συγκεκριμένα ο κ. Ξανθόπουλος ανέφερε:

«Αντιλαμβάνεστε όλοι ότι βιώνω μια εξαιρετικά αντιφατική κατάσταση. Από την μια μεριά είναι η στενοχώρια γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την πρώτη θέση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαψε να είναι πρώτη δύναμη πολιτική. Οι πολίτες αποφάσισαν να αναθέσουν τη διακυβέρνηση της χώρας στους μόνιμους ιδιοκτήτες της. Παρόλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε και κράτησε ένα πολύ υψηλό ποσοστό που αγγίζει το 32% κι αποτελεί την ηγεμονική δύναμη της προοδευτικής παράταξης. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα, κατά την άποψή μου, κι αυτό είναι το πολιτικό καθήκον που έχει τώρα, να οικοδομήσει το αντίπαλο δέος στη συντηρητική επέλαση.

Στον αντίποδα αυτού του προβληματισμού, αισθάνομαι μια βαθιά ανθρώπινη χαρά, γιατί την πρώτη φορά που διεκδικήσαν την ψήφο των συμπολιτών μου πρακτικά, εκλέχτηκα Βουλευτής. Εκλέχτηκα Βουλευτής εισπράττοντας επιδοκιμασία από ένα μεγάλο φάσμα της τοπικής κοινωνίας. Από ανθρώπους, οι οποίοι είναι δημοκράτες, προοδευτικοί, αριστεροί κι όχι απαραίτητα ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό προσδιορίζει και την παρουσία μου στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Θα είμαι συναινετικός, θα είμαι συνεργάσιμος και θεωρώ ότι μπορούμε, ως Δραμινοί και ως Αριστεροί, να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα με ασφαλέστερα βήματα. Αισθάνομαι βαριά την ευθύνη απέναντι στους συμπολίτες μου. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η πολύ μεγάλη επιτυχία θα μου δώσει τη δυνατότητα να υπηρετήσω τη Δράμα και τους Δραμινούς με τον πιο καθαρό τρόπο που μπορώ και ελπίζω να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μου».

 

«Θα είμαστε μια δύναμη στο πλευρό κάθε Δραμινού πολίτη, ο οποίος θα διεκδικεί το δίκιο του»

 

Δηλώσεις έκανε και Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Καρβούνης, ο οποίος από νωρίς βρισκόταν στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ και λάμβανε αποτελέσματα από εκλογικούς αντιπροσώπους του κόμματος.

Ο κ. Καρβούνης, μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε., σημείωσε:

«Θέλω να συγχαρώ όλες τις συντρόφισσες και όλους τους συντρόφους, όλους τους φίλους και τις φίλες, που δώσαμε μαζί, όλο αυτό το διάστημα, την μεγάλη μάχη των εθνικών εκλογών. Ήταν μια μάχη δημοκρατίας για το Νομό Δράμας. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα που πετύχαμε, σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες, λόγω της σκευωρίας που έστησε η Ν.Δ. με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα και τους πέντε συντρόφους, φίλους και συναγωνιστές, που στελέχωσαν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη Δράμα. Να συγχαρώ τον Θεόφιλο Ξανθόπουλο, που θα είναι ο νέος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα. Είναι ένας εξαιρετικός σύντροφος, ένας ενεργός πολίτης της πόλης, με εξαιρετικές δυνατότητες και πιστεύω ότι θα προσφέρει από τη θέση αυτή που τον τίμησε ο Δραμινός λαός. Να ευχαριστήσω τον σύντροφο Χρήστο Καραγιαννίδη, που όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν ένας εξαιρετικός Βουλευτής, ένας άνθρωπος που πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για το καλό του Νομού και έφερε αποτελέσματα στο Νομό. Να ευχαριστήσω ειδικά όλα τα στελέχη του κόμματος που αφορούσαν το οργανωτικό κομμάτι, που ουσιαστικά πάνω από μισό χρόνο, γιατί ήταν πολλές οι εκλογές, δώσαμε μια τιτάνια μάχη με πενιχρά μέσα, να έχουμε στρωμένο το δρόμο σε όλους τους υποψηφίους μας σε όλες τις εκλογές. Είμαι περήφανος για τους συντρόφους του οργανωτικού κομματιού. Τέλος, να ευχαριστήσω τους Δραμινούς πολίτες που μας εμπιστευτήκαν. Θα τιμήσουμε τη ψήφο τους, θα είμαστε μια δύναμη στο πλευρό κάθε Δραμινού πολίτη, ο οποίος θα διεκδικεί το δίκιο του, όπως κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα».

 

Το βιογραφικό του Θ. Ξανθόπουλου

 

Το βιογραφικό του νεοεκλεγέντα Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο Νομό Δράμας έχει ως εξής:

Είναι δικηγόρος, γεννήθηκε και κατοικεί στη Δράμα. Σύζυγός του είναι η Αθηνά Κουκόγια, παιδίατρος. Έχουν 2 παιδιά, τα οποία σπουδάζουν.

Στην πολιτική του διαδρομή, από το 1975 με την είσοδό του στη Νομική Σχολή στρατεύθηκε στις ιδέες της ανανεωτικής αριστεράς και εντάχθηκε στην ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ, διετέλεσε δε μέλος του Κ.Σ. του ΡΗΓΑ. Αργότερα συμμετείχε στην ίδρυση της ΕΑΡ και στη συνέχεια έγινε μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, από τον οποίο αποχώρησε συμμετέχοντας στην ίδρυση της ΔΗΜΑΡ. Τον Ιούνιο του 2014 ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ- Π.Σ., είναι δε χαρακτηριστικό ότι στο Νομό Δράμας η ΔΗΜΑΡ πέτυχε το υψηλότερο πανελλαδικά ποσοστό της, εγγίζοντας το 3%. Στη συνέχεια εκλέχθηκε μέλος της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ & διετέλεσε υποψήφιος Βουλευτής της στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Μετά την συντριβή της ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από το κόμμα θεωρώντας ότι εξέλιπε ο λόγος ύπαρξής της και το καλοκαίρι του 2015 προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε δε στο ψηφοδέλτιο των εκλογών του Σεπτεμβρίου. Σήμερα είναι μέλος της Γραμματείας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δράμας.

Στην κοινωνική του δράση, διετέλεσε 9 χρόνια (3 συνεχείς θητείες) Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας. Συμμετείχε ως Πρόεδρος στην ίδρυσή της Δομής Πρόληψης και Ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις «ΔΡΑΣΗ» & υπήρξε μέλος του Δ.Σ. επί 2 θητείες. Επί 25 χρόνια υπήρξε Αντιπρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου, διετέλεσε επίσης Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Γ.Σ. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ, είναι μέλος του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Δράμας και, τέλος, είναι ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Δικηγορικών Συλλόγων της Εφετειακής Περιφέρειας Θράκης.