ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

Κεφάλαιο και Κυβέρνηση προσπαθούν να φορτώσουν τη νέα καπιταλιστική κρίση στις πλάτες μας. Μάλιστα τα επίσημα στοιχεία διαψεύδουν την κυβερνητική προπαγάνδα για τις δήθεν «επιτυχίες» στον τομέα της απασχόλησης και της δήθεν συγκράτησης των θέσεων εργασίας με προτάσεις σε  «ένα φιλόδοξο σχέδιο» της Ε.Ε. και όπως κυνικά παραδέχτηκε ο Υπουργός Οικονομικών δεν υπάρχει «τζάμπα γεύμα» στην Ε.Ε.

Και η Κυβέρνηση με φόβο για την «κοινωνική αναταραχή». Μια Δεξιά με σχέδια που μας θέλει άνεργους, εξαθλιωμένους με αβέβαιο μέλλον για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, με όλα τα αντιλαϊκά εργαλεία στο τραπέζι.

Στρατηγική συνεργασία με το κράτος δολοφόνο με ξένους σχεδιασμούς τόσο στα θέματα της δήθεν σταθερότητας για την Ειρήνη και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όσο και στα θέματα της πολυδιαφημισμένης «εξωστρέφειας» της ελληνικής οικονομίας που είναι ένα κοκτέιλ μέτρων κατά του ανθρώπινου δυναμικού. «Μύθος» λοιπόν για προστασία της Ειρήνης, όπως και «μύθος» για την εξασφάλισης εργασίας.

Πραγματικός ιός το σύστημα που συνθλίβει τις ανάγκες μας. Γι’ αυτό εμείς και όλοι οι λαοί πρέπει να βγούμε στο προσκήνιο διεκδικώντας για να ‘ναι ο κόσμος νικητής. Πρέπει να χάσει το Κεφάλαιο και όχι ο λαός (Δ. Κουτσούμπας). Πρέπει να χάσουν τα Λαϊκά κόμματα και όχι ο Σοσιαλισμός.

Γι’ αυτό χρειάζεται ανάλογη αντίδραση από εμάς τους φτωχούς για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας και όχι επιβίωσή μας με ψίχουλα σε όλους τους τομείς, Υγεία, Παιδεία, Εργασία, από τις κυβερνητικές αλχημείες.

Ο Σοσιαλισμός είναι η μόνη επίκαιρη και ρεαλιστική λύση.