ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ Ή ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΡΑΜΑΣ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ»

 

  • Η μεγάλη και ολοένα αυξανόμενη δυναμική της παράταξης «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» έχει αλλάξει ριζικά το εκλογικό σκηνικό στον Δήμο Δράμας
  • Υποψήφιοι με την «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» πρόσωπα που στις προηγούμενες εκλογές είχαν εκλεγεί ή είχαν θέσει υποψηφιότητα με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα», την παράταξη «Πόλη και Ζωή», την παράταξη «Project για τη Δράμα» και την παράταξη «Δράμα Πρωταγωνίστρια»
Η Σύμβουλος της Κοινότητας Δράμας Χαρούλα Γρηγορίου με τον επικεφαλής της παράταξης «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» Γιώργο Παπαδόπουλο

Η ανακοίνωση τις προηγούμενες ημέρες της υποψηφιότητας με την παράταξη «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» της κ. Χαρίκλειας (Χαρούλας) Γρηγορίου, εκλεγμένης Συμβούλου στην Κοινότητα Δράμας, έρχεται ως συνέχεια πολλών ακόμη υποψηφιοτήτων με τη συγκεκριμένη παράταξη ήδη εκλεγμένων αιρετών με άλλες παρατάξεις σε όργανα διοίκησης του Δήμου Δράμας ή μετεχόντων στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές μέσα από άλλους συνδυασμούς.

Έτσι, ένας σημαντικός αριθμός υποψηφίων της παράταξης του κ. Γιώργου Παπαδόπουλου «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» είναι πρόσωπα που έχουν ήδη εμπειρία από εκλογές και μάλιστα αρκετά εξ αυτών έχουν αποτελέσει και επιλογές των συμπολιτών τους για να τους εκπροσωπήσουν.

Από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση της παράταξης «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» στο Δημοτικό Ωδείο, στις 8 Οκτωβρίου 2022

Εύλογα προκύπτει το συμπέρασμα ότι η δυναμική της συγκεκριμένης παράταξης και του υπ. Δημάρχου κ. Γιώργου Παπαδόπουλου είναι ιδιαίτερα μεγάλη και ολοένα αυξανόμενη και σε αυτό συμβάλλει και η συστράτευση πολιτών από τις ήδη υφιστάμενες δημοτικές παρατάξεις, πέρα από την ευρεία αποδοχή που υπάρχει στην κοινωνία για τον επικεφαλής, λόγω και του σημαντικού έργου που παρήγαγε στο πλαίσιο της θητείας του στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας.

Από την 1η Μαρτίου 2022, όταν ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη θέση του Δημάρχου Δράμας και κυρίως μετά τη μεγαλειώδη πρώτη εκδήλωση της παράταξης «Επανεκκίνηση για τη Δράμα», στις 8 Οκτωβρίου 2022, όταν γέμισε ασφυκτικά όχι μόνο η αίθουσα εκδηλώσεων, αλλά και οι εξωτερικοί χώροι του Δημοτικού Ωδείου, το τοπικό σκηνικό στον Δήμο Δράμας έχει αλλάξει ριζικά. Πλέον, πέρα από τις ήδη υφιστάμενες παρατάξεις, οι οποίες θα διεκδικήσουν εκ νέου να αποτελέσουν την επιλογή των Δραμινών, υπάρχει και μια ακόμη, ισχυρή διεκδικήτρια της Δημοτικής Αρχής, έχοντας μάλιστα ως στόχο όχι απλά να γυρίσει σελίδα στη διοίκηση του Δήμου Δράμας, αλλά να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο. Από πολύ νωρίς στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει σημαντικός αριθμός ανθρώπων ως υποψήφιοι, με διάθεση για προσφορά, μεράκι και αγάπη για τον τόπο. Μάλιστα, το πλήθος των υποψηφίων, έτσι όπως προκύπτει από τις επίσημες ανακοινώσεις της παράταξης «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» και του κ. Παπαδόπουλου, έχει αυξητικό ρυθμό και είναι πάρα πολλοί αυτοί που έχουν επιλέξει να αγωνιστούν έτσι ώστε η επανεκκίνηση για τη Δράμα να γίνει πράξη.

Σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν ως υποψήφιοι και πολίτες που στο παρελθόν είχαν κάνει άλλες επιλογές και είχαν δώσει τον αγώνα τους μέσα από τις τάξεις άλλων ψηφοδελτίων. Εξάλλου, από την πρώτη στιγμή ο υπ. Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος είχε διασαφηνίσει ότι αντίπαλός του δεν είναι οι υπάρχουσες παρατάξεις. Στην πρώτη του συνέντευξη τύπου, την 1η Μαρτίου 2022, ο κ. Παπαδόπουλος, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του, είχε τονίσει: «Αντίπαλός μας δεν είναι οι υπάρχουσες δημοτικές παρατάξεις. Σεβόμαστε την παρουσία τους και την προσπάθεια που καταβάλουν η καθεμία από τη θέση της. Κριτής όλων μας, άλλωστε, είναι οι συμπολίτες μας». Αντίστοιχη ήταν η αναφορά του κ. Παπαδόπουλου και στην κεντρική εκδήλωση στο Δημοτικό Ωδείο, στις 8 Οκτωβρίου 2022. Τότε ο επικεφαλής της παράταξης «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» είχε σημειώσει: «Εξ αρχής ξεκαθαρίσαμε ότι αντίπαλοι μας σε αυτή τη νέα προσπάθεια δεν αποτελούν οι ήδη υπάρχουσες δημοτικές παρατάξεις, οι οποίες έχουν κάνει τον κύκλο τους. Αναγνωρίζουμε ότι συμμετέχουν σε αυτές και συμπολίτες μας με διάθεση προσφοράς στον τόπο, που θα κριθούν, όπως κι εμείς, από την ίδια την κοινωνία. Βασικός μας αντίπαλος είναι η ανατροπή του κλίματος παραίτησης και συμβιβασμού που επικρατεί στη Δράμα και στις κοινότητές της. Δεν μπορούμε να αρκεστούμε στα λίγα. Δεν ανεχόμαστε τη νοοτροπία ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Δεν θέλουμε να κάνουμε συνεχώς υποχωρήσεις. Όλα αυτά έχουν επικρατήσει στην τοπική κοινωνία και δημιουργούν ένα κλίμα ματαίωσης κάθε προσδοκίας. Στόχος μας δεν είναι να γυρίσουμε σελίδα στη διοίκηση του Δήμου Δράμας και να διαχειριστούμε καλύτερα την υπάρχουσα κατάσταση. Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε ένα νέο κεφάλαιο και να ανατρέψουμε νοοτροπίες και αντιλήψεις που μας κρατάνε πίσω. Με διάθεση για προσφορά, με μεράκι και αγάπη για αυτόν τον τόπο, στοιχεία απαραίτητα για όσους ασχολούνται με τα κοινά, μπορεί να μπει τέλος στη μιζέρια και να γυρίσει το χαμόγελο στα χείλη κάθε Δραμινής και κάθε Δραμινού».

Χαρακτηριστικό, μάλιστα, της ευρείας αποδοχής που έχει ο κ. Παπαδόπουλος και η παράταξη «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» είναι το γεγονός ότι οι υποψήφιοι που συστρατεύονται σε αυτή την προσπάθεια προέρχονται από όλες τις υφιστάμενες παρατάξεις που σχεδιάζουν με αξιώσεις να διεκδικήσουν εκ νέου τη ψήφο των Δραμινών πολιτών. Έτσι, στις προσεχείς δημοτικές εκλογές υποψήφιοι με την «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» θα είναι πολίτες που στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιοι με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα», την παράταξη «Πόλη και Ζωή» και την παράταξη «Project για τη Δράμα», ενώ αρκετοί είναι και οι προερχόμενοι από την παράταξη «Δράμα Πρωταγωνίστρια», η οποία δεν θα συμμετέχει στις επόμενες εκλογές, ολοκληρώνοντας τον αυτοδιοικητικό της κύκλο, στο τέλος του προσεχούς Δεκεμβρίου. Μάλιστα, ακόμη πιο μεγάλη δυναμική στην παράταξη «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» προσδίδει το γεγονός ότι εκλεγμένοι με άλλες παρατάξεις στις προηγούμενες ή σε παλαιότερες εκλογές θα είναι υποψήφιοι με τη νέα παράταξη του Δήμου Δράμας.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Μουχτάρης με τον επικεφαλής της παράταξης «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» Γιώργο Παπαδόπουλο

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις μέχρι στιγμής ανακοινώσεις, χωρίς αποκλείεται στο μέλλον να υπάρξουν και νέες ηχηρές προσθήκες, υποψήφιος με την παράταξη «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» θα είναι ο κ. Γιώργος Μουχτάρης, νυν Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές είχε εκλεγεί με την παράταξη «Project για τη Δράμα». Στο δεύτερο μεγαλύτερο συλλογικό όργανο του Δήμου, στο Συμβούλιο της Κοινότητας Δράμας συμμετέχουν η κ. Χαρίκλεια (Χαρούλα) Γρηγορίου, Αν. Πρόεδρος, εκλεγμένη με την παράταξη «Πόλη και Ζωή», και ο κ. Ηλίας Ευθυμιάδης, εκλεγμένος με την παράταξη «Δράμα Πρωταγωνίστρια», οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι με την παράταξη «Επανεκκίνηση για τη Δράμα».

Ο Σύμβουλος της Κοινότητας Δράμας Ηλίας Ευθυμιάδης με τον επικεφαλής της παράταξης «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» Γιώργο Παπαδόπουλο

Από εκεί και πέρα όσον αφορά τις υπόλοιπες Κοινότητες του Δήμου και τους εκλεγμένους με άλλους συνδυασμούς που πλέον έχουν ενταχθεί στην παράταξη «Επανεκκίνηση για τη Δράμα», θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι λόγω του εκλογικού συστήματος που εφαρμόστηκε στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, της απλής αναλογικής και του τρόπου εκλογής Προέδρων και Συμβούλιων στις Κοινότητες, δεν υπήρχαν παραταξιακά ψηφοδέλτια σε κάθε χωριό. Κι αυτό γιατί η εκλογή Προέδρων και Συμβουλίων Κοινοτήτων δεν συνδέονταν με την εκλογή Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων. Έτσι στις περισσότερες περιπτώσεις, πλην κάποιων εξαιρέσεων, υποψήφιοι προερχόμενοι από διαφορετικές παρατάξεις, συγκροτούσαν έναν ενιαίο συνδυασμό και οι κάτοικοι των Κοινοτήτων καλούνταν να επιλέξουν τον εκλεκτό τους.

Με βάση αυτό το πλαίσιο διεξαγωγής των προηγούμενων εκλογών με το σύστημα απλής αναλογικής, ο κ. Φώτης Σαββαΐδης, εκλεγμένος στην Κοινότητα Καλλιφύτου με τον συνδυασμό «Μαζί με Όραμα» και προερχόμενος από την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα», ο κ. Νίκος Αραμπατζής, εκλεγμένος στην Κοινότητα Ξηροποτάμου με τον συνδυασμό «Συνεργασία για τον Ξηροπόταμο» και προερχόμενος από την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα», και η κ. Δέσποινα Αναστασιάδου, εκλεγμένη στην Κοινότητα Σιδηρονέρου με τον συνδυασμό «Πρώτα ο τόπος μας» και προερχόμενη από την παράταξη «Πόλη και Ζωή», θα είναι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές με την παράταξη «Επανεκκίνηση για τη Δράμα».

Με την ίδια παράταξη με επικεφαλής και υπ. Δήμαρχο τον κ. Γιώργο Παπαδόπουλο θα είναι υποψήφιοι και οι κ.κ. Θεοδόσης – Θωμάς Σαχανίδης και Νίκος Ηλιάδης, οι οποίοι στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο μεν πρώτος με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» και ο δε δεύτερος με την παράταξη «Project για τη Δράμα». Μάλιστα, έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό ότι και οι δύο διατέλεσαν Δημοτικοί Σύμβουλοι κατά την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο, ο κ. Σαχανίδης για ένα μικρό χρονικό διάστημα στη λήξη της θητείας και ο κ. Ηλιάδης για το χρονικό διάστημα 2015-2019. Ακόμη, στην παράταξη «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» έχει ενταχθεί και ο κ. Σάββας Μαυρομελίδης, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Πόλη και Ζωή».

Υποψήφιοι με την παράταξη «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» θα είναι ακόμη η κ. Μαρία Μαργιορίδου, υποψήφια στις προηγούμενες εκλογές στην Κοινότητα Δράμας με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα», ο κ. Μάριος Δημόπουλος, υποψήφιος στις προηγούμενες εκλογές στην Κοινότητα Δράμας με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα», ο κ. Χαράλαμπος Εφέογλου, υποψήφιος στις προηγούμενες εκλογές στην Κοινότητα Καλού Αγρού με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα», η κ. Ελένη Αμπεσλίδου, υποψήφια στις προηγούμενες εκλογές στην Κοινότητα Μυλοποτάμου με τον συνδυασμό «Ενότητα» και προερχόμενη από την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα», ο κ. Κωνσταντίνος Δεβρίκης, υποψήφιος στην Κοινότητα Ξηροποτάμου με την παράταξη «Συνεργασία για τον Ξηροπόταμο» και προερχόμενος από την παράταξη «Project για τη Δράμα», και ο κ. Χαρίλαος Κωφού, υποψήφιος στις προηγούμενες εκλογές στην Κοινότητα Χωριστής με την παράταξη «Πόλη και Ζωή».

Όσον αφορά τους προερχόμενους από την παράταξη «Δράμα Πρωταγωνίστρια», υποψήφιοι με την παράταξη «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» θα είναι οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στις προηγούμενες εκλογές κ. Κωνσταντίνος Καραγιαννίδης, κ. Αντώνης Μυστακίδης, κ. Παναγιώτης Πρέπου, κ. Δέσποινα Γεωργιάδου, κ. Παναγιώτης Γεωργιάδης, κ. Αριστοτέλης Αρχιτεκτονίδης και κ. Κυριακή Παπαδοπούλου, καθώς και η υποψήφια στην Κοινότητα Δράμας κ. Ελένη Γεωργιάδου.

Με βάση όλα τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει ότι ένας σημαντικός αριθμός Δραμινών πολιτών, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν κάνει άλλες επιλογές, αποτελούν πλέον, μαζί με πολλούς ακόμη, μέρος μιας ισχυρής ομάδας με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Παπαδόπουλο, δίνουν τον αγώνα τους έτσι ώστε η παράταξη «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» να είναι η επόμενη Δημοτική Αρχή και κυρίως σε πρακτικό επίπεδο, το οποίο αφορά όλους τους πολίτες και το μέλλον του τόπου, ενώνουν δυνάμεις να επιτευχθεί η επανεκκίνηση για τη Δράμα…