Στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων χρειάστηκε να διακομιστούν 15 ασθενείς, οι οποίοι νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, έπειτα από βλάβη που σημειώθηκε στον μειωτή οξυγόνου. Οι διακομιδές έγιναν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τα οποία διένυσαν μια απόσταση 27 χιλιομέτρων προκειμένου να μεταφέρουν τους ασθενείς μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας «τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (29/3) παρουσιάστηκε βλάβη στον μειωτή οξυγόνου του Νοσοκομείου μας. Για καθαρά προληπτικούς λόγους και με γνώμονα την ασφάλεια των νοσηλευόμενων συμπολιτών μας, μέχρι να γίνει ο έλεγχος από την τεχνική υπηρεσία μας, ένας ασθενής από τη ΜΕΘ – Covid, ένας από τη ΜΕΘ non Covid και 13 Covid ασθενείς από Πνευμονολογική Κλινική μεταφέρθηκαν άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείων Τρικάλων, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες της διοίκησης του νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ».

Επίσης σημειώνεται ότι «στις 12.30 ολοκληρώθηκε ο επιτόπιος έλεγχος και οι ενέργειες ειδικού κλιμακίου τεχνικών, αποκαταστάθηκε η βλάβη και το σύστημα οξυγόνου στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας λειτουργεί και πάλι κανονικά».

Πηγή: grtimes.gr