Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις σε τοπικό επίπεδο, καθώς, σύμφωνα με τις τελευταίες ασφαλείς πληροφορίες, το ήδη διαμορφωθέν σκηνικό αναδιατάσσεται, χωρίς κανείς –ακόμη και ο πιο έμπειρος στον χώρο της πολιτικής- να μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες.

Συγκεκριμένα, δύο πρόσωπα τα οποία κινούνταν σε διαφορετικό επίπεδο διεκδίκησης των ψήφων των Δραμινών, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, αλλάζουν στόχευση και έχουν πλέον διαφορετικό προσανατολισμό. Ο λόγος για τον νυν Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο και τον νυν Αντιδήμαρχο του Δήμου κ. Μιχάλη Τάσσου, ενδιαφερόμενο για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., οι οποίοι συναντήθηκαν πρόσφατα και αποφάσισαν ουσιαστικά να κάνουν «τράμπα» και να συμμετάσχουν στις προσεχείς εκλογές, εθνικές αρχικά και αυτοδιοικητικές στη συνέχεια, με διαφορετικό ρόλο ο καθένας.

Έτσι, ο νυν Δήμαρχος κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος θα είναι υποψήφιος Βουλευτής με τη Ν.Δ., καθώς ωρίμασαν –κατά τον ίδιο- οι συνθήκες να ακολουθήσει τα βήματα των προκατόχων του (Μαργαρίτης Τζίμας, Βουλευτής και Υπουργός της Ν.Δ. και Κυριακός Χαρακίδης, Βουλευτής έστω και με βραχύβια θητεία με Το Ποτάμι). Από την άλλη, ο κ. Μιχάλης Τάσσου εγκαταλείπει τις βλέψεις για την κεντρική πολιτική σκηνή και αναλαμβάνει καθήκοντα επικεφαλής της παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα» για να την οδηγήσει στις δημοτικές εκλογές. Άλλωστε, η διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου αποτελεί και ένα είδος απωθημένου για τον κ. Τάσσου, ο οποίος είχε ξεκινήσει σχετική προσπάθεια πριν τις εκλογές του 2019, όμως στη συνέχεια συντάχθηκε στο πλευρό του κ. Μαμσάκου.

Οι συγκεκριμένες κινήσεις θεωρούνται αυτονόητες για όσους γνωρίζουν καλά το τοπικό γίγνεσθαι της Δράμας, καθώς τόσο ο κ. Μαμσάκος όσο και ο κ. Τάσσου, εάν συνέχιζαν στον δρόμο που είχαν χαράξει, τότε οι πιθανότητες εκλογής τους δεν θα ήταν σημαντικές. Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε ήταν και οι σχετικές εισηγήσεις που έλαβαν από πανελλήνιας αναγνώρισης δημοσκοπικές εταιρείες, με τις οποίες συνεργάζονται αμφότεροι. Όπως αναφέρεται από γνώστες του παρασκηνίου, ο κ. Μαμσάκος μπορεί πλέον να απευθυνθεί, ως υποψήφιος Βουλευτής, στους πολίτες και των άλλων 4 Δήμων του Νομού, πλην του Δήμου Δράμας, του οποίου οι δημότες γνωρίζουν καλά τον Δήμαρχό τους. Επιπλέον, ο κ. Τάσσου, ως νέο και πολιτικά άφθαρτο πρόσωπο, μπορεί να ηγηθεί με αξιώσεις της προσπάθειας για νίκη στις δημοτικές εκλογές.

Με τις συγκεκριμένες επιλογές των δύο προσώπων συντάσσεται αναφανδόν και η Ν.Δ. και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί τα ψηφοδέλτιά της. Οι γνωρίζοντες αναφέρουν πως απομένουν οι τελευταίες «πινελιές» για να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία και μια κίνηση όπως αυτή στη Δράμα επιζητείται από το κυβερνόν κόμμα, το οποίο επιδιώκει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συστράτευση, ειδικά από πρόσωπα αναγνωρισμένα από τις τοπικές κοινωνίες και με πλούσιο και σημαντικό έργο, όπως είναι η περίπτωση του κ. Μαμσάκου.

Οι εξελίξεις από εδώ και πέρα αναμένεται να είναι ραγδαίες. Δεν αποκλείεται η επισημοποίηση της «τράμπας» που θα συνταράξει συθέμελα το τοπικό πολιτικό σκηνικό να ανακοινωθεί εντός της ημέρας, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος επισκέπτεται τη Δράμα.

Πάντως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών, ο κ. Τάσσου αναμένεται να προχωρήσει στην πρώτη συμβολική ανακοίνωση υποψηφιότητας με τον ίδιο ως επικεφαλής παράταξης. Όπως όλα δείχνουν, η πρώτη παρουσίαση θα αφορά τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας κ. Λευτέρη Καλλινικίδη, επικεφαλής της παράταξης «Δράμα Πρωταγωνίστρια», ο οποίος ακόμη δεν έχει «ανοίξει τα χαρτιά του» για το πολιτικό του μέλλον, όμως σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και με βάση και όσα έχουν προηγηθεί στο παρελθόν, θεωρείται απίθανο να μην είναι υποψήφιος στην παράταξη με επικεφαλής τον κ. Τάσσου. Από την άλλη, θερμότερος θιασώτης της υποψηφιότητας του κ. Μαμσάκου για τις βουλευτικές εκλογές είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Τάσος Χατζηγιάννης, ο οποίος θεωρεί ότι με αυτή την κίνηση η Ν.Δ. θα εξασφαλίσει δύο έδρες στον Νομό Δράμας.

Καλό μήνα σε όλους, σήμερα 1 Απριλίου, και προσοχή μη σας γελάσουν! Το δημοσίευμα τιμάει το έθιμο της Πρωταπριλιάς!