ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΜΑΣ Κ.Κ.Ε.

Σε ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Δράμας του Κ.Κ.Ε. αναφέρονται τα εξής:
«Η ΤΕ Δράμας του Κ.Κ.Ε. χαιρετίζει τους εκατοντάδες μαθητές από Λύκεια της πόλης που πήραν μέρος στις μαθητικές κινητοποιήσεις τις προηγούμενες μέρες, ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μετατρέπει το λύκειο σε ένα απέραντο εξεταστικό κέντρο, ενάντια στις ελλείψεις καθηγητών, στα 25άρια τμήματα που υπάρχουν σε πολλά σχολεία του Νομού, στην υποβάθμιση των σπουδών τους.
Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επέμβαση της αστυνομίας, μετά “από εισαγγελική παρέμβαση”, την προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των μαθητών, την ποινικοποίηση του αγώνα, που εκτυλίχτηκε σε πολλά λύκεια της πόλης μας.
Άνδρες της αστυνομίας μαζί με το Δ/ντη Β’θμιας εκπαίδευσης, όλες τις προηγούμενες μέρες, περιφέρονταν από σχολείο σε σχολείο για να σταματήσουν τις πολύμορφες κινητοποιήσεις των μαθητών, τρομοκρατούσαν και απειλούσαν τους μαθητές. Στόχος τους να φιμώσουν οποιαδήποτε φωνή διαμαρτυρίας.
Το “έγκλημα” που διέπραξαν οι μαθητές, ήταν πως διεκδικούσαν ουσιαστική και ολόπλευρη μόρφωση για όλους, διεκδικούσαν ένα σχολείο με καθηγητές, βιβλία, υποδομές και όλα τα απαραίτητα για να μπορούν να κάνουν μάθημα. Διεκδικούσαν ένα σχολείο που να μορφώνει αντί να εξοντώνει, ένα σχολείο που δεν θα κοιτά τους ίδιους και τους γονείς τους στην τσέπη. Το “έγκλημα” των μαθητών ήταν πως δεν δέχτηκαν να κάτσουν με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στην εκρηκτική κατάσταση με την οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι και αυτή τη χρονιά μέσα στα σχολεία τους.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες για τα απαράδεκτα γεγονότα, την παρέμβαση εισαγγελέων και αστυνομίας κόντρα στους αγώνες των μαθητών! Απορία προκαλεί, αν η κατάργηση της διαβόητης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, του ν. 2811/2000 που είχε οδηγήσει εκατοντάδες μαθητές στα “μαθητοδικεία” προηγούμενα χρόνια, εφαρμόζεται κατά περίπτωση!
Οι μαθητές μέσα από τις συνελεύσεις τους αποφασίζουν τη μορφή που θα πάρει ο αγώνας τους για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Κανείς δεν έχει δικαίωμα με απειλές και εκφοβισμούς να τους “νουθετεί”.
Καλούμε τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν την ποινικοποίηση του οργανωμένου αγώνα, την προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού των μαθητών.
Κανένας μόνος του απέναντι στην ποινικοποίηση των αγώνων! Η καλύτερη απάντηση στον αυταρχισμό αποτελεί ο κοινός αγώνας μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου που τσακίζει το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή των εργατικών – λαϊκών οικογενειών».