ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

Είναι μια ηπειρώτικη παροιμία. Έχουν πολλά ποτάμια στην Ήπειρο και κάποιος από την μια πλευρά του ποταμού για να περάσει απέναντι, έπρεπε να ‘χει άλογο. Αν δεν είχε τον περνούσε κάποιος που είχε το ζώο. Πολλές φορές δυστυχώς όχι μόνο δεν άκουγε ευχαριστώ, αλλά άκουγε βρισιές!

Όπως και σήμερα. Μετά τα χειροκροτήματα στους ανθρώπους της υγείας, όταν θέλησαν να διεκδικήσουν για καλύτερα Νοσοκομεία και όρους εργασίας, η Κυβέρνηση δεν του δέχτηκε κι ακολούθησαν σπρωξίματα, φωνές και ό,τι είδαμε στα κανάλια. Τα χειροκροτήματα στα μπαλκόνια ήταν μια ωραία πινελιά, αλλά δεν δημιούργησαν καλύτερες συνθήκες εργασίας, ούτε ένα σύστημα υγείας που βασίζεται στις πραγματικές ανάγκες του ασθενούς (Δ. Κουτσούμπας). Δυστυχώς η Υγεία, το κοινωνικό αυτό αγαθό, σήμερα είναι ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, που δεν προστατεύει τον κόσμο, γιατί η αποκατάσταση και η προάσπιση της υγείας μας στον Καπιταλισμό αποτελεί ανεπίτρεπτο «κόστος και σπατάλη» (!!!), αφού πρωτίστως ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα Η Ν.Δ. μάχεται για την εμπορευματοποίηση της υγείας και του φαρμάκου (Δ. Κουτσούμπας).

Φοβούμενοι για νέα πανδημία, είδαμε σε κανάλι της πόλης μας διαμαρτυρόμενο παράγοντα Δημοτικής Αρχής άλλου Νομού: πως στο «άνοιγμα του Τουρισμού» δεν υπάρχουν εμπόδια στα μέτρα πρόληψης και πως θα χαλαρώσουν κι άλλο, αφού η Κυβέρνηση μάχεται για την κερδοφορία επιχειρηματικών ομίλων (αεροπορικών εταιρειών και μεγαλοξενοδόχων). Εκατομμύρια ευρώ έχουν επενδύσει μονοπωλιακοί όμιλοι στην ιδιωτική υγεία, που διεκδικούν επιδοτήσεις και προνόμια και μάλιστα τα έχουν από τις πλάτες μας.

Όσο για τον εσωτερικό Τουρισμό, ένα μεγάλο ποσοστό αδυνατούμε –και ιδίως οι νέοι0 να κάνουμε διακοπές. Μύθος λοιπόν για μια τουριστική ανάπτυξη που δήθεν τους «χωράει όλους».

Θέλουμε τη ζωή που μας αξίζει, θέλουμε το λαό νοικοκύρη στον τόπο του και όχι το δίκιο του ισχυρού (Δ. Κουτσούμπας).

Τελειώνω με τα λόγια του Λευτέρη Νικ. Αλαβάνου, Ευρωβουλευτή του Κ.Κ.Ε.: «Ο λαός είναι πρωταγωνιστής της Ιστορίας και ο τροχός της προχωρά όταν οι λαοί δοκιμάζουν τη δύναμή τους».

Ας μην το ξεχνάμε αυτό κι ας το εφαρμόζουμε.