Νέα ανακοίνωση εκδόθηκε για τον κ. Πέτρο Τσολιά από το γραφείου τύπου των Ελεύθερων Ανθρώπων. Είχαν προηγηθεί νωρίτερα εκατέρωθεν ανακοινώσεις (Περισσότερα ΕΔΩ).

Στην ανακοίνωσή από το Γραφείο Τύπου των Ελεύθερων Ανθρώπων, με τίτλο «Πάρις Κουρτζίδης περί Τσολιά: “Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται”», αναφέρονται τα εξής:

«Έτσι λέει ένας λαϊκός σοφός μύθος… Από την πλευρά μου, αυτό που ξέρω είναι ότι μετά από αλλεπάλληλες έγγραφες οχλήσεις, που ξεκίνησαν Μάρτιο του 2022 -δηλαδή, ένα μόλις μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και κορυφώθηκαν τώρα-, ο κ. Πέτρος Τσολιάς με διάφορες προφάσεις… αρνούνταν περιέργως να στείλει τις εγγραφές και επανεγγραφές των μελών Βορείου Ελλάδος, ως όφειλε, στα κεντρικά του κόμματος, τηρώντας έτσι το καταστατικό και το επιβεβλημένο GDPR.

Την ίδια ώρα, ενώ ως διευθυντής Βορείου Ελλάδος, μέλος Πολιτικής Γραμματείας κ.ά., ανέλαβε τη διαχείριση -μαζί με συγκεκριμένη μέχρι πρότινος συνεργάτιδα του-, ενός ποσού άνω των 10.000 ευρώ, για έξοδα συνεργατών – γραφείου Δράμας, εκλογικών και οργανωτικών κινήσεων ανατολικής και κεντρικής Μακεδονίας – Θράκης, ενοίκια, παγίων κ.λπ., παρότι είχε ιδιαίτερα έντονες οχλήσεις, τόσο από τον Γενικό Διευθυντή του κόμματος, όσο και από μένα προσωπικά, τόσο εγγράφως όσο και προφορικά, απέφευγε να στείλει τα απαιτούμενα παραστατικά.

Έτσι, μετά από ρητή και κατηγορηματική απαίτησή μου, τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022, να προσκομίσει τα αναγκαία παραστατικά διαφάνειας και ηθικής τάξης, που αποτελούν ούτως ή άλλως απαιτούμενα για την κατάρτιση ισολογισμού και οικονομικού απολογισμού, αλλά και που βάσει της επικείμενης νομοθεσίας κάθε κόμμα οφείλει να προσκομίζει στην αρμόδια επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής, ο κ. Πέτρος Τσολιάς απέστειλε (δύο φορές) τα ίδια τέσσερα (4) μόλις παραστατικά, τα οποία είναι αμφιβόλου αξιοπιστίας και δύναται να δικαιολογήσουν έξοδα και δαπάνες ύψους μόνο 1.200 ευρώ!

Παράλληλα, όλον αυτό τον καιρό ενέπαιζε τους αρμόδιους συνεργάτες στο κόμμα και επικαλούμενος διάφορες προφάσεις δεν έστελνε τις δηλώσεις των ενδιαφερόμενων υποψηφίων με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ της εκλογικής περιφέρειας Δράμας, ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, μεταξύ των οποίων και τη δική του.

Όταν δε ετέθη θέμα deadline και συγκεκριμένης προσθήκης στη δήλωση υποψηφιότητας, σύμφωνα με την οποία αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά ότι η/ο υπογράφουσα/ων δεν έχουν υπογράψει ούτε δύναται να υπογράψουν άλλη υποψηφιότητα με άλλο κόμμα, τόσο ο ίδιος όσο και μία “κυρία”, ήταν αυτοί που όλως τυχαίως αντέδρασαν εντόνως, κατόπιν τηλεφωνικής μεταξύ τους συνεννόησης.

Μάλιστα, από το απόγευμα της Δευτέρας 4 Ιουλίου 2022, κατηγορούνται ευθέως και επισήμως πως έστησαν “αντάρτικο”, “πιπιλίζοντας” εκ των υστέρων πάνω – κάτω την ίδια “καραμέλα επιχειρημάτων”, σε μια προσπάθεια να μην εκτεθούν περαιτέρω στην κοινωνία, επικαλούμενοι δήθεν προβληματισμούς, σχετικά με το που βαδίζουμε, προσφέροντας έτσι “υπερπολύτιμες υπηρεσίες” σε αντιπάλους μας και επιχειρώντας να πλήξουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Έφθασαν δε στο σημείο να κάνουν προσηλυτισμό στελεχών και υποψηφίων βουλευτών, ενεργώντας έτσι με τον έναν ή άλλο τρόπο για λογαριασμό «λαγών» του Μαξίμου, μεταξύ των οποίων φέρεται να είναι κι ένας εργολάβος χαμαιτυπείου…

Στο δια ταύτα, τα σχέδια και οι στόχοι τους τινάχθηκαν στον αέρα! Ειδικά, από το απόγευμα της Δευτέρας 4 Ιουλίου 2022, όπου εκδόθηκε απόφαση προέδρου και σχετικό ΔΤ περί καταπείγουσας διεξαγωγής Διοικητικής Έρευνας, το πόρισμα της οποίας, αν διαπιστωθούν αξιόποινες πράξεις, θα διαβιβασθεί στις αρμόδιες αρχές.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι, ενώ από το πρωί της Τρίτης 5 Ιουλίου 2022, o κ. Τσολιάς απαλλάχθηκε με νέα απόφαση των διευθυντικών και κομματικών καθηκόντων του, η δε ιδιότητα του ως απλού μέλους στο κίνημα ανεστάλη μέχρι την έκδοση τελεσίδικου πορίσματος και απόφασης της επιτροπής Δεοντολογίας, κι αφού ήδη διέρρεε ότι “δεν πρόκειται να δώσει καμία εξήγηση και κανένα παραστατικό για το που και πως ξοδεύτηκαν τόσα χρήματα από τον ίδιον και τη συνεργάτιδά του”, τελικά αποφάσισε να στρίψει δια του αρραβώνος… όπως είχε κάνει κι εκείνη από τις 2 Ιουνίου 2022, δηλώνοντας παραίτηση. Εκείνη για προσωπικούς λόγους, κι αυτός σε ένδειξη διαμαρτυρίας περί ανοργανωσιάς και περίεργης στροφής του κινήματος…

Προφανώς, ο κ. Τσολιάς και κάθε άλλη εμπλεκόμενη δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί ότι έμειναν εκτός ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ακριβώς γιατί ο συγκεκριμένος πολιτικός συνασπισμός κομμάτων και κινημάτων υπηρετεί με οποιοδήποτε κόστος συγκεκριμένες αξίες. Είναι αμετάκλητη απόφαση να συγκρουόμαστε κατά μέτωπο με την αδιαφάνεια, τον πολιτικαντισμό, τις ρεμούλες, την ασυδοσία, την κακοδιαχείριση και όλους τους δήθεν…

Από την ερχόμενη Δευτέρα 11/7 το λόγο κατά πάσα πιθανότητα θα έχει η ελληνική δικαιοσύνη. Ωστόσο, από σήμερα κιόλας τον πρώτο και τον κυριότερο λόγο έχει ο ελληνικός λαός, τα δε συμπεράσματα πλέον είναι δικά του».