Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κινήματος “ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ” αναφέρονται τα εξής:

Σε συνέχεια της απόφασης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ και του κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, κ. Πάρι Κουρτζίδη, για διεξαγωγή κατεπείγουσας διοικητικής εξέτασης στην οποία ο μέχρι σήμερα διευθυντής Βορείου Ελλάδος κ. Πέτρος Τσολιάς κλήθηκε να απολογηθεί για σοβαρότατες παραβάσεις, απαλλάσσεται των όποιων καθηκόντων του, η δε ιδιότητά του ως μέλος τίθεται σε διαθεσιμότητα έως ότου επιληφθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας που θα συνεδριάσει το Σάββατο 9 Ιουλίου στις 14.00 στα κεντρικά γραφεία του κόμματος (Μαυροματαίων 12, Αθήνα).

Η ΔΕ θα γίνει υπό την προεδρία του ιδίου του προέδρου κ. Πάρι Κουρτζίδη”.

Επιστολή παραίτησης του Π. Τσολιά

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο κ. Πέτρος Τσολιάς έδωσε στη δημοσιότητα επιστολής παραίτησής του από το κίνημα “ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ”.

Σε αυτήν αναφέρονται τα εξής:

«Με την παρούσα επιστολή υποβάλλω την παραίτηση μου, με άμεση ισχύ, από τις θέσεις του Διευθυντή Β. Ελλάδος, μέλος κεντρικής επιτροπής, επιτροπής δεοντολογίας, υ. Βουλευτή καθώς και από μέλος τον Ελεύθερων Ανθρώπων (ΕΛ.Α)

Αν ποτέ αυτή η επιστολή αναγνωστεί από τους πρωτεργάτες και ιδρυτές του κόμματος, με τους οποίους ξεκινήσαμε μαζί την οικοδόμηση του σε ολόκληρη την επικράτεια από τον Ιανουαριο του 2022 , έχω την πεποίθηση ότι θα κατανοήσουν απολύτως το σκεπτικό μου, ασχέτως αν θα συμφωνήσουν ή όχι με αυτά που παραθέτω παρακάτω.

Ύστερα από πολλή περισυλλογή και αυτοκριτική σε μια προσπάθεια πολιτικού μου απολογισμού ως ένα από τα πρώτα στελέχη τον Ελεύθερων Ανθρώπων κατάλαβα ότι από το κίνημα του Πάρι Κουρτζίδη λείπει η οργανωτικοτητα

το πρόγραμμα η στρατηγική του κόμματος και η σταράτες αποφάσεις και κουβέντες. Εγώ έχω μάθει ότι ο λόγος μας πρέπει να είναι συμβόλαιο χωρίς υπεκφυγές και φτηνές δικαιολογίες και ξεκάθαρες σχέσεις.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που ασχοληθήκαμε με το κίνημα Ελεύθεροι Άνθρωποι στα πρώτα τους βήματα, συστρατευθήκαμε σε αυτή την προσπάθεια βλέποντας ένα πρωτοποριακό όραμα να αποτυπώνεται μπροστά μας, εμπνεόμενοι παράλληλα από τη στάση του Γιωργου Τραγκα.

Συνεχίσαμε τον Ιανουάριο του 2022 με Πρόεδρο Παρι Κουρτζίδη. Δυστυχώς, όμως, από τον Μάιο του 2022, με την προσχώρηση κι άλλων κομμάτων στο κίνημα άρχισε να παρατηρείται μία ιδιάζουσα μετάλλαξη.

Η πρώτη φάση αυτής της μεταστροφής-μετάλλαξης ξεκίνησε τον Μάιο του 2022.

Δεν υπήρχε Οργάνωση, συνεχώς μιλούσαμε για γραφεία και στελέχωσή στην συμπρωτεύουσα ,άλλα δεν γινόταν τίποτα. Η αδιαφορία Στις πολλές και συνεχόμενες προτάσεις, γραπτές και προφορικές προς τον πρόεδρο προσωπικά, για επικοινωνία και μελλοντική συνεργασία με σημαντικά πολιτικά πρόσωπα που ήθελαν να εισχωρήσουν στο κίνημα.

Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν: Αντισυντροφικές και αντικαταστατικές συμπεριφορές και η προσβολή της προσωπικότητας μου εκ μέρους του διευθυντηρίου και οι συκοφαντική δυσφημήσει του Μιχάλη Χαραλαμπιδη προς το πρόσωπο μου, στον κ, Κονταξη θρασυβουλο και μπροστά σε άλλους, πράγμα ανεπίτρεπτο για ένα κόμμα το οποίο ευαγγελίζεται ότι αποτελεί το μόνο γνήσιο πολιτικό φορέα ο οποίος λειτουργεί με τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας.

Δεν μπορώ να κρύψω ότι η τελευταία ελπίδα που είχα για το αναστρέψιμο της κατάστασης κατακρημνίστηκε όταν άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά τον άνθρωπο που θέλει να σηκώσει τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού στους ώμους του, να αναιρεί την Δευτέρα 04/07/2022 όλα όσα κουβεντιάσαμε και συμφωνήσαμε την Πέμπτη 30/06/2022 το βράδυ.

Παρακαλώ, όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την αντικατάσταση μου στα όργανα που κατείχα θέση ευθύνης. Επιπλέον, παρακαλώ όπως προβείτε και στη διαγραφή των προσωπικών μου δεδομένων από τις βάσεις δεδομένων του ΕΛ.Α όπως και δεν υπάρχει η συναίνεση μου στην τυχόν δημοσίευση οποιουδήποτε των προσωπικόν μου δεδομένων.-

ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΟΛΙΑΣ