ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

Δ. Κουτσούμπας: Δεν μπορώ να χειροκροτήσω τον Ζελένσκι, ο οποίος κυνηγάει τα μέλη του Κ.Κ. Ουκρανίας με προσωπικά δεδομένα (ονοματεπώνυμο, φωτογραφίες, διεύθυνση, τηλέφωνα, ηλεκτρ. Ταχυδρομείο) που τους θεωρεί… προδότες και εχθρούς της χώρας και τους έχει κηρύξει ανεπιθύμητους στη χώρα. ανάμεσά τους και τρία (3) στελέχη του Κ.Κ.Ε., Γ. Λαμπρούλη, Σωτ. Ζαριανόπουλο, Γ. Μαγγανά. ΣΟΚ! Πρόσωπα που βρίσκονται στην εν λόγω Ουκρανική ιστοσελίδα έχουν πέσει θύματα δολοφονιών (ΝΕΑ).

Οι τρεις Έλληνες που η Ουκρανία θεωρεί «ανεπιθύμητα πρόσωπα» βρέθηκαν παλιότερα στην Ουκρανία για να εκφράσουν την αλληλεγγύη στους διωκόμενους κομμουνιστές. Γι’ αυτό ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας πρέπει να ζητήσει εξηγήσεις για όλα αυτά από τον Ουκρανό ομόλογό του (Ριζοσπάστης).

Ας δούμε τον βίο των τριών στελεχών του Κ.Κ.Ε.

Γ. Λαμπρούλης: Βουλευτής Λάρισας από το 2012, πνευμονολόγος, που ζήτησε να απαλλαγεί από τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου της Βουλής, προκειμένου να εργαστεί στο Νοσοκομείο Λάρισας την περίοδο του κορωνοϊού και με έκκληση του ιδίου να κάνουν το ίδιο και οι εκλεγμένοι γιατροί Βουλευτές (εκτενέστερα για τον Βουλευτή έγραψα σε άρθρο μου στις 22/7/2021).

Σωτ. Ζαριανόπουλος: Συνδικαλιστής και πρώην Ευρωβουλευτής (2014-2019), μέλος Επιτροπής της ΓΣΕΕ και επί σειρά ετών Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Το 2019 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκη με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Το 2014 παραβρέθηκε με την ιδιότητα του διεθνή παρατηρητή στις εκλογές στο Ντονμπάς της Ουρκανίας, μετά από πρόσκληση. Αυτό καταδικάστηκε από ΟΗΕ, ΝΑΤΟ και το 2015 η Ουκρανία του επέβαλε κυρώσεις.

Γ. Μαγγανάς: Στέλεχος του Κ.Κ.Ε. Ανεπιθύμητος στην Ουκρανία, γιατί θέλησε να εκφράσει την αλληλεγγύη στον Ουκρανικό λαό και στους διωκόμενους κομμουνιστές της Ουκρανίας που τώρα έχει φυλακίσει ο Ζελένσκι.

Κύριε Δένδια, η σιωπή και η ανοχή για τους τρεις παραπάνω Έλληνες δεν ενισχύουν το κύρος της χώρας, αλλά την απαξιώνουν, όπως και τους πολίτες της, και δείχνουν την ίδια πολιτική της Κυβέρνησης με του Ζελένσκι, όπως και την υποταγή μας –που δεν αμφισβητείται φυσικά- σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ.