ΑΡΘΡΟ

Του Captain Νικόλαου Κ. Μεταξά

ATPL

AIRLINE PILOT

B737NG AIRBUS 320

 

Θ. Ξανθόπουλος στη Γ.Σ. της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων: «Συναυτουργοί στο διαρκές έγκλημα των υποκλοπών όσοι δεν αντιδρούν»

 

Ερώτημα: Υπάρχει σε μια Κοινοβουλευτική Δημοκρατία θεσμός, ή δημόσιο πρόσωπο που είναι ή που θα έπρεπε να είναι υπεράνω κριτικής;

Ούτε οι πάσης φύσεως εξουσίες, ούτε και όσοι έχουν δημόσιο λόγο, ή για να το πούμε με την περίφημη φράση του Γεωργίου Παπανδρέου, που και αυτός υπήρξε θύμα της διαπλοκής της εποχής του, το γνωστό «και οι κρίνοντες κρίνονται».

Κινδυνεύει η Δημοκρατία; Ναι και μάλιστα πολύ σοβαρά, εάν πιστέψουμε και δεχτούμε κόμματα, θεσμούς και δημοσιολόγους. Πώς οδηγούμαστε σε αυτήν την εκτίμηση; Μα επειδή Κυβέρνηση, κόμματα, θεσμοί – διαχειριστές στοχοποιούν με κάθε τρόπο όσους ασκούν κριτική στις επιλογές τους – αποφάσεις τους.

Εάν ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος, όχι ως πολιτικός, αλλά ούτε και ως μάχιμος δικηγόρος, αλλά μόνο ως νομικός και μόνο, εκφράζει αυτήν την άποψη, τότε θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά, κατά πόσο βαρύνοντα ρόλο έχει η δικαιοσύνη στην ταχεία διαλεύκανση σκανδάλων όπως αυτό των υποκλοπών, που πλήττουν το κράτος δικαίου και την λειτουργία της δημοκρατίας και αν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό απρόσκοπτα.

Δεν θα μπορούσα να κλείσω αυτιά και μάτια, έτσι ώστε το μεγάλο θέμα των παρακολουθήσεων να μην με απασχολήσει, μιας και ως πολίτης αυτής της παραπαίουσας θεσμικά χωράς, έστω και τελευταίος της σειράς, έχω από το Σύνταγμα το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε κριτικής προς κάθε θεσμό ο οποίος δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και αφήνει σημάδια αλληλεξάρτησης από την κάθε Κεντρική Εξουσία.

Είμαι ένας πολίτης ο όποιος πολλές φόρες έχω αρθρογραφήσει και με θάρρος περίσσιο τα έχω βάλει με το επιλεγόμενο σύστημα, το οποίο μου επιτέθηκε πολλές φόρες προσπαθώντας να με τρομοκρατήσει, να με κυνηγήσει έτσι ώστε να φοβηθώ και να σταματήσω να του ασκώ κριτική. Σίγουρα με πλήγωσε αλλά σιγουρότατα στάθηκα όρθιος και απέδειξα ότι δεν το φοβάμαι. Ούτως ή άλλως σε μια αντιμαχία το πλήγωμα είναι μέσα στο παιχνίδι, σκοπός είναι να μην υποστείλεις την σημαία.

Έρχεται το σήμερα το οποίο με δικαιώνει ως πολίτη, αλλά και ως άνθρωπο, ότι οι θεσμοί στη χώρα μας δεν μας τα λένε καθόλου καλά και οι κατέχοντες θέσεις ευθύνης που οι περισσότερες δυστυχώς είναι κομματικές, ούτε τις τιμούν, αλλά και δεν κάνουν και κάτι για να αποδείξουν το αντίθετο.

Αλίμονο να μην με απασχολούσε το θέμα των υποκλοπών που είναι από μονό του και σηματοδοτεί κατάργηση κάθε δημοκρατικού θεσμού, αλλά και της ιδίας της Δημοκρατίας, μιας και επιβάλει την ανομία των παρακολουθήσεων οι οποίες γίνονταν και γίνονται, και καλώς γίνονται μονάχα όμως για θέματα Εθνικής Ασφαλείας και Εγκληματικών Οργανώσεων προς προστασία του κράτους. Αλλά αυτό απέχει παρασάγγας από το να παρακολουθείται η καθημερινότητα του καθενός και οι προσωπικές του στιγμές όταν δεν συντρέχει λόγος. Επίσης δε να τονίσω ότι δεν είναι μονάχα αυτά τα ονόματα τα οποία μερίδα τύπου τα έδωσε στη δημοσιότητα, αλλά και πολλά άλλα απλών πολιτών οι οποίοι έχουν στοχοποιηθεί ανά την ελληνική επικράτεια από όλους αυτούς που αποτελούν και εμπλέκονται στο σύστημα των παρακολουθήσεων και αποτελούν την κόπρο του Αυγεία η οποία νέμεται και λυμαίνεται γύρω από την κάθε εξουσία και για ιδιότυπους λογούς μπορεί να ενοχοποιήσουν ανθρώπους απλούς, καθημερινότητας, ώστε να μπει η ζωή τους στο στόχαστρο των παρακολουθήσεων.

Ο θεσμός της Δικαιοσύνης αποτελεί ένα από τους πυλώνες της Δημοκρατίας, τέλεια και παύλα.

Άλλα οι διαχειριστές της Δικαιοσύνης επί ουδέν λόγο, τρόπο, σκέψη, έχουν το δικαίωμα να κουνούν το δάκτυλο επιδεικτικά και επιτιμητικά σε κανένα πολίτη αυτής της χώρας επειδή τους κρίνει.

Δημόσιοι υπάλληλοι είναι, πληρώνονται από το κράτος και το μόνο τους μέλημα πρέπει είναι η σωστή απόδοση της Δικαιοσύνης και τίποτε άλλο.

Το οποιοδήποτε αίτημα έχουν είτε λειτουργικό, είτε οικονομικό, έχουν το συνδικαλιστικό τους όργανο και δια μέσου αυτού μπορούν, να το εκφράζουν και να το απαιτούν.

Δε νοείται σε ευρείας γνώσης αδικήματα δια τα οποία ενημερώνεται το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, και δη των παρακολουθήσεων, να υπάρχει ή να προτίθεται να γίνει συγκάλυψη.

Η Εισαγγελέας δεν ψάχνει συγκεκριμένα στοιχεία υποκλοπών γιατί δεν γνώριζε όσα δημοσιεύτηκαν για Χατζηδάκη, και ούτε ζητεί στοιχειά. «Ζητούν στοιχεία από την ΕΥΠ την οποία πρέπει να ελέγξουν για το έγκλημα».

Δεν νοείται η Εισαγγελέας Πρωτοδικών να είναι αδιάβαστη και όπως διαβεβαίωσε για την ανεξαρτησία της έρευνας και είπε πως δεν μπορεί να κάνει αίτημα στον πάροχο της κινητής τηλεφωνίας γιατί δεν ξέρει ποια τηλέφωνα -όταν αυτά έχουν δει το φως της δημοσιότητας και έχουν κρεμαστεί στα μανταλάκια- ήταν σε παρακολούθηση. Να μην είναι ενημερωμένη για το θέμα που της ανατεθεί και να απευθύνεται στον κατηγορούμενο που είναι η ΕΥΠ για να ζητήσει στοιχειά για τις παρακολουθήσεις. Όσο δε για τον πάροχο, να αρνείται έλεγχο και απόδοση στοιχείων προς διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής και δια μέσου του νομικού τους σύμβουλου να αποτείνεται στον Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου για να μην γίνει έλεγχος.

Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, σύμφωνα µε την έρευνα της Α∆ΑΕ, είναι παρακολουθούμενοι από την ΕΥΠ ως πρόσωπα επικίνδυνα για την εθνική ασφάλεια. Ενώ όμως ξεδιπλώνεται αυτή η σκανδαλώδης και επικίνδυνη για τη δημοκρατία πτυχή, η ίδια η διαδικασία έρευνας από την ανεξάρτητη αρχή αποκαλύπτει πλήρως το σκάνδαλο της συγκάλυψης. Η Α∆ΑΕ, ως αρχή που η λειτουργία της προβλέπεται από το Σύνταγμα, ύστερα από αιτήματα του Γιώργου Κύρτσου και του Τάσου Τέλλογλου επιχείρησε να διαπιστώσει αν τα δύο πρόσωπα ήταν υπό παρακολούθηση, για να βρεθεί τελικώς µπροσιτά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος πρακτικά επιχείρησε να σταματήσει την έρευνα διά τηλεφώνου. Ο τρόπος μάλιστα µε τον οποίο κλιμακώθηκε η παρεμπόδιση της έρευνας ήταν άκρως αποκαλυπτικός για το τι συμβαίνει στη Δικαιοσύνη.

(συνεχίζεται…)