ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΜΕ ΤΗ «ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

  •  «Μετά από 12 χρόνια σε θέσεις ευθύνης στο Δήμο της Δράμας έχω αποκτήσει την εμπειρία και τη γνώση για να εκπροσωπήσω επάξια το λαό της Δράμας στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο»
  • «Ο σημερινός αλλά και αυριανός μας Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ανακοίνωσε στο Σχέδιο της Διοίκησης για την Περιφέρειά μας την επόμενη περίοδο, έργα 200 εκατομμυρίων για τη Δράμα»

 

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Εργασία… συν» παραχώρησε ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δράμας με την παράταξη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ. Στη συνέντευξή του, ο κ. Παπαεμμανουήλ εξηγεί τους λόγους που είναι υποψήφιος στο δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης, ενώ ακόμη αναφέρεται σε όσα πρέπει να γίνουν στη Δράμα από την επόμενη διοίκηση της Περιφέρειας.

 

Κύριε Παπαεμμανουήλ, μετά από μια πολυετή πορεία στον α’ βαθμό αυτοδιοίκησης, όπου φτάσατε ως το σημείο να διεκδικείτε τη θέση του Δημάρχου Δράμας με τη «Νέα Εποχή – Νέα Δράμα», πλέον είστε υποψήφιος σε περιφερειακό επίπεδο. Πώς πήρατε αυτή την απόφαση;

Θεωρώ πως ο αυτοδιοικητικός μου κύκλος στο Δήμο Δράμας ολοκληρώθηκε μετά από 12 συνεχόμενα χρόνια επιτυχημένης και συνεπούς παρουσίας μου στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου. Πήρα αυτήν την απόφαση μετά από ώριμη σκέψη και πιστεύω ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή έπραξα το σωστό.

 

Επιλέξατε να είστε υποψήφιος με τη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» του κ. Χρήστου Μέτιου. Οι λόγοι που σας οδήγησαν σε αυτή την επιλογή;

Η «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» είναι σοβαρή παράταξη και αξιόπιστη λύση για τη διοίκηση της Περιφέρειάς μας. Ο Χρήστος Μέτιος με κέρδισε από την πρώτη στιγμή γιατί είναι ένας άνθρωπος μετριοπαθής, ένας άνθρωπος των έργων και όχι των λόγων.

 

Η παράταξή σας στηρίζεται από τη Ν.Δ.. Πιστεύετε ότι αυτό θα λειτουργήσει θετικά ή αρνητικά στους πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης;

Η «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» αναζητά συμμαχίες με σκοπό να προσθέσει δυνάμεις και συνθέσει όσο περισσότερο γίνεται τις διαφορετικές αντιλήψεις και κουλτούρες που υπάρχουν στην Περιφέρειά μας. Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη που η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στηρίζουν εμπράκτως την παράταξή μας.

 

Το έργο της νυν Διοίκησης της Περιφέρειας πώς το κρίνετε;

Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας συνεχίζει το έργο του αειμνήστου Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη βάζοντας τις δικές καινοτόμες πινελιές. Στις 8 Μαρτίου στην Κομοτηνή, ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, εξήγγειλε 334 έργα που ανήκουν σε 19 Θεματικές Ενότητες και αφορούν στην Κοινωνική Πολιτική, στην Παιδεία, στην Υγεία, στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό, στην Ενέργεια, στον Πρωτογενή Τομέα κτλ. Κάθε έργο πριν ανακοινωθεί έχει ολοκληρωμένη μελέτη, κοστολογημένο προϋπολογισμό και το κυριότερο, εξασφαλισμένη χρηματοδότηση!

 

Γενικότερα, υπάρχει το κλίμα ότι διαχρονικά στη Δράμα δεν έγιναν όλα όσα θα έπρεπε και για αυτό υπάρχει υστέρηση, ακόμη και σε σχέση με άλλους Νομούς της Περιφέρειας. Συμφωνείτε; Μπορεί να αντιστραφεί η κατάσταση;

Είναι γεγονός ότι στη Δράμα διαχρονικά δεν έγιναν όλα όσα θα έπρεπε να γίνουν. Υπάρχει δυστυχώς ενδοπεριφερειακή ανισότητα την οποία κάνουμε προσπάθειες να αμβλύνουμε και να εξαλείψουμε. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση να καλλιεργήσουμε και να πετύχουμε την «Ενιαία Περιφερειακή Συνείδηση». Η κατάσταση αυτή φαίνεται ότι άρχισε να μεταβάλλεται προς το καλύτερο. Ο σημερινός αλλά και αυριανός μας Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ανακοίνωσε στο Σχέδιο της Διοίκησης για την Περιφέρειά μας την επόμενη περίοδο, έργα 200 εκατομμυρίων για τη Δράμα. Γενικά η Δράμα ήταν παντού ψηλά αυτήν τη φορά! Αυτό είναι ελπιδοφόρο!

 

Ποιες θεωρείτε πως πρέπει να είναι οι άμεσες προτεραιότητες της επόμενης Περιφερειακής Αρχής για τη Δράμα;

Ο νέος δρόμος Δράμας-Καβάλας που ήδη ανακοινώθηκε με το ποσό των 75 εκ. ευρώ, η βελτίωση του υπάρχοντος οδικού δικτύου Δράμας-Αμφίπολης μέχρι να δούμε τι θα γίνει με τον περιβόητο κάθετο άξονα προς την Εγνατία οδό, η εύρυθμη και σωστή λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου του Φαλακρού που θα δώσει ώθηση στον χειμερινό τουρισμό, η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Δράμας που ήδη εξαγγέλθηκε με το ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, ο εκσυγχρονισμός στον πρωτογενή τομέα (γεωργία-κτηνοτροφία) που θα δώσει μεγάλη ώθηση στην τοπική οικονομία, η δημιουργία υποδομών στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό, πρέπει να είναι μερικές από τις άμεσες προτεραιότητες της επόμενης Περιφερειακής Αρχής για τη Δράμα. Προτεραιότητα πρέπει να είναι και η συνεργασία με την τοπική Εκκλησία που προσφέρει έργο ανυπολόγιστης αξίας, ειδικά στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής και της Πρόνοιας.

 

Έχοντας έντονη ενασχόληση και με τον τομέα του πολιτισμού, θεωρείτε πως γενικότερα η Αυτοδιοίκηση έχει δυνατότητες παρέμβασης σε αυτό τον τομέα; Μήπως στις εποχές που ζούμε, οι προτεραιότητες πρέπει να είναι άλλες;

Πάντα έλεγα ότι ο Πολιτισμός είναι είδος πρώτης ανάγκης. Μετά την Υγεία και την Παιδεία, ξεχωριστή θέση έχει και ο Πολιτισμός στη ζωή των ανθρώπων. Ο Πολιτισμός είναι σημάδι ότι μια κοινωνία πάει μπροστά. Ότι μια κοινωνία έχει δημιουργικές δυνάμεις. Η Αυτοδιοίκηση πρέπει και μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα του Πολιτισμού!

 

Τέλος, θα ήθελα να μου πείτε, για ποιους λόγους ένας πολίτης της Δράμας να επιλέξει εσάς προσωπικά να τον εκπροσωπήσετε στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο;

Πιστεύω ακράδαντα ότι μετά από 12 χρόνια σε θέσεις ευθύνης στο Δήμο της Δράμας έχω αποκτήσει την εμπειρία και τη γνώση για να εκπροσωπήσω επάξια το λαό της Δράμας στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο. Και σε συνδυασμό με το όραμα που έχω για τον υπέροχο τόπο μας, μπορώ να τα καταφέρω. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μαζί θα τα καταφέρουμε!