ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

 

 

Σε ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Δημοσίων Υπαλλήλων σχετικά με ανακοίνωση της Δημοσιοϋπαλληλικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ), για τη συγκρότηση σε σώμα της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν.Τ. Δράμας της ΑΔΕΔΥ, αναφέρονται τα εξής:

Μερικές απαντήσεις στις καταγγελίες του ΠΑΜΕ (Πρώην ΚΚΕ)

  1. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κάποιον που δεν συμμετέχει: Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ (πρώην ΚΚΕ) ΔΕΝ έβαλαν υποψηφιότητα για καμία θέση παρά μόνο για την θέση του Αντιπροέδρου. Αυτό βέβαια είναι πάγια τακτική τους καθώς δεν θέλουν να εμφανίζονται να υπογράφουν κανένα κείμενο της ΑΔΕΔΥ.
  2. Το ΠΑΜΕ (πρώην ΚΚΕ) και οι εκλεγέντες εκπρόσωποι του, έχει από μόνο του αποστασιοποιηθεί από τις δράσεις του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Δράμας καθώς δεν συμμετέχει σε καμία εκδήλωση της και μάλιστα φροντίζουν να γίνονται παράλληλες δράσεις για να διασπάται ο κλάδος και να εμφανίζονται αυτοί σαν οι μόνοι «αγωνιστές».
  3. Οι διαδικασίες εκλογής της Ε.Γ. του Ν.Τ. έγιναν με διαφανείς διαδικασίες και τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα. Το ΠΑΜΕ (πρώην ΚΚΕ) πρότεινε την θέση του Προέδρου να καταλάβει εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ. Αν αυτό δεν δείχνει αρκετά πράγματα τότε τα λόγια είναι περιττά.

Καλούμε το ΠΑΜΕ να συνταχθεί με την ΑΔΕΔΥ και να δώσει τους κοινούς αγώνες που είναι αναγκαίοι σήμερα, και να αφήσει κατά μέρος την τακτική του, που τους θέλει να εμφανίζονται σαν οι μόνοι αγωνιστές που θα μας σώσουν.

ΑΠΟ «ΣΩΤΗΡΕΣ» ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ.ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ «ΣΩΤΗΡΕΣ» ΜΑΣ-Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΑΦΟΥ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΩΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΡΕΠΕΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ.

Καλούμε τους δημοσίους υπαλλήλους, όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα να συσπειρωθούν μαζί με ΑΔΕΔΥ και ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και να απομονώσουνε όλους αυτούς που προσπαθούνε να διασπάσουνε το συνδικαλιστικό κίνημα. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε ενωμένοι να παλέψουμε για τα δίκαια αιτήματά μας. Καλούμε να συσπειρωθούν μαζί μας τους ανέργους, τους συνταξιούχους, την νεολαία, τις γυναίκες και όλα τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου για να αγωνιστούμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την κυβερνητική προπαγάνδα και στα νέα και παλιά μέτρα απέναντι σε εργοδοσία Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ