«ΠΟΛΗ+ΖΩΗ»

Σε ανακοίνωση της παράταξης «πόλη+ζωή» για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 αναφέρονται τα εξής:

Συνέβη και αυτό ο Δήμαρχος Δράμας Κος Μαμσάκος, δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ενημερώθηκε από τις εφημερίδες για την παραχώρηση των πέτρινων της Ελατιάς από το Υπουργείο Περιβάλλοντος στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και όχι στο Δήμο Δράμας.

Η παράταξή μας, ως Δημοτική Αρχή το διάστημα 2011-2014 εκπόνησε Μελέτη για την Ανάπτυξη του Ορεινού Όγκου η οποία ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και προέβλεπε την παραχώρηση των Πέτρινων της Ελατιάς στον Δήμο Δράμας για την αξιοποίησή τους. Το αίτημα της παραχώρησης είχε εξασφαλίσει την σύμφωνη γνώμη των φορέων και εκκρεμούσε η απόφαση του αρμόδιου υπουργού, που δεν εκδόθηκε λόγω πολιτικών εξελίξεων. Η Μελέτη παραδόθηκε στην σημερινή Δημοτική Αρχή, η οποία ουσιαστικά «την έθεσε στο Αρχείο».

Όταν λοιπόν ο επικεφαλής της παράταξής μας, «πόλη + ζωή», έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της παραχώρησης των Πέτρινων της Ελατιάς από το Υπουργείο Περιβάλλοντος στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για 30 χρόνια με μοναδικό σκοπό την κάλυψη των αναγκών διαμονής 30-40 φοιτητών για 20-30 ημέρες το χρόνο για την πρακτική τους άσκηση, συνέβησαν τα εξής:

-Ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος δήλωσε ότι το έμαθε από τις εφημερίδες

-Ο εντεταλμένος για τις Τοπικές Κοινότητες δήλωσε ότι το ακούει πρώτη φορά

-Η Δημοτική Σύμβουλος Σιδηρονέρου δεν μπορούσε να τοποθετηθεί, αφού έχει να εμφανιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο πάνω από ένα χρόνο.

Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται η ανεπάρκεια της σημερινής Δημοτικής Αρχής και ότι ως απλός παρατηρητής παρακολουθεί τις εξελίξεις. Όχι μόνο δεν μπορεί να τις προλάβει, αλλά είναι ανίκανη και να αντιδράσει, αφήνοντας τη Δράμα να βουλιάζει καθημερινά.

Δεν χάνει απλώς ευκαιρίες, αλλά και κεκτημένα.

Το αποτέλεσμα της αδιαφορίας και της ανικανότητας σε όλο τους το μεγαλείο. Αυτά τα ανεκτίμητης αξίας και σημασίας κτήρια της Ελατιάς να διατίθενται για μια τόσο περιορισμένη χρήση.

Η ανικανότητά τους διαπιστώνεται από ένα ακόμη γεγονός που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το 1.000.000 € που διατέθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Δήμο Δράμας για την προμήθεια μηχανημάτων μηχανικής διαλογής απορριμμάτων παραμένει αχρησιμοποίητο από τον Φεβρουάριο του 2015 και εμείς

-Πληρώνουμε για την μεταφορά των απορριμμάτων,

-Πληρώνουμε τα Δημοτικά Τέλη που αυξήθηκαν κατά 55%,

-Πληρώνουμε τις απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους για την αποκομιδή των ογκωδών απορριμμάτων και των προϊόντων από τα κλαδέματα των δέντρων και τα κουρέματα των χόρτων,

-Θα πληρώσουμε πρόστιμα και θα επιστρέψουμε χρήματα στην Ε.Ε. γιατί απέτυχαν να αποκαταστήσουν τον ΧΑΔΑ

Τι ακόμη μας περιμένει; Από μια Δημοτική Αρχή που εδώ και 2,5 χρόνια δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το 1.000.000 €!!!