Δόθηκαν στη δημοσιότητα, το απόγευμα της Πέμπτης 6 Απριλίου 2023, τα ονόματα των υποψηφίων Βουλευτών της Ν.Δ. σε όλη τη χώρα. Στον Νομό Δράμας δεν υπήρξε κάποια έκπληξη, καθώς επιβεβαιώθηκαν απόλυτα οι πληροφορίες που υπήρχαν για τους πέντε υποψήφιους σε τοπικό επίπεδο. Άλλωστε, τα ονόματα των υποψηφίων Βουλευτών του κυβερνόντος κόμματος είχαν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα ergasia-press.gr από τις 13 Φεβρουαρίου 2023 και εν συνεχεία στην εφημερίδα «Εργασία… συν» την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023 (αρ. φύλλου 796).

Το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στον Νομό Δράμας είναι ανανεωμένο σε αρκετά μεγάλο βαθμό, καθώς 3 από τις 5 υποψηφιότητες είναι καινούργιες. Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά υποψήφιοι Βουλευτές είναι η κ. Νικολέτα Εμμανουηλίδου, πολιτικός μηχανικός, η κ. Βιβή (Παρασκευή) Παπαδοπούλου, κοινωνιολόγος, και ο κ. Μιχάλης Τάσσου, δικηγόρος. Από εκεί και πέρα, εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο πρώην Βουλευτής κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, Αστυνομικός Διευθυντής ΕΛΑΣ ε.α., ενώ φυσικά στο ψηφοδέλτιο συμμετέχει και ο νυν Βουλευτής της Ν.Δ. στον Νομό Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος, ιατρός.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι Βουλευτές της Ν.Δ. στον Νομό Δράμας είναι οι εξής:

Εμμανουηλίδου Νικολέτα

Πολιτικός Μηχανικός, Μέλος Δ.Σ. Νοσοκομείου Δράμας.

Από το 2016 έως 2018 εκλεγμένο μέλος της Δημ.Τ.Ο. Δοξάτου και ταυτόχρονα Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Δημ.Τ.Ο. Δράμας.

Από 13 Μαΐου το 2018 έως το τέλος του 2021 στη Νομαρχιακή Επιτροπή εκλεγμένο μέλος της ΝΟΔΕ – Δ.Ε.Ε.Π Δράμας Ν.Δ. με τις ιδιότητες της Τομεάρχης Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών.

Από τον Οκτώβριο του 2020 έως σήμερα Σύνδεσμος του Νομού Δράμας της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων Ν.Δ.

Από τις 24 Οκτωβρίου του 2021 μέχρι και σήμερα Σύνεδρος, (εκλεγμένη στην πρώτη θέση) εκπροσωπώντας τον Νόμο Δράμας στα κεντρικά συνέδρια του κόμματος.

Από τον Νοέμβριο του 2022 έως σήμερα Συντονίστρια Πράσινης Επιχειρηματικότητας της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων Ν.Δ.

Κυριαζίδης Δημήτρης

Αστυνομικός Διευθυντής ε.α., πρώην Πρόεδρος ΠΟΑΣΥ, πρώην Βουλευτής.

-Το 1988 δημιουργεί με άλλους συναδέλφους το πρώτο πανελλαδικό σωματείο αστυνομικών που στη συνέχεια, μετά από πολλούς αγώνες, κατορθώνουν να ενδυναμώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα και να ιδρύσουν σωματεία σε διάφορους νομούς της χώρας. Κατορθώνει με συναδέλφους του να ιδρύσει την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) το έτος 1990, η οποία εντάσσεται, το 1993, στην Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αστυνομικών (EUROCOP) και της οποίας υπήρξε μέλος του Δ.Σ. έως το 2008.

– Εξελέγη Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις Εθνικές Εκλογές του Μαΐου – Ιουνίου 2012 και επανεξελέγη Βουλευτής τον Ιανουάριο 2015. Στις 5 Φεβρουαρίου εκλέγεται ομόφωνα αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ από τις 18 Μαρτίου 2015 και κατόπιν ψηφοφορίας, εκλέχθηκε παμψηφεί και ανέλαβε καθήκοντα Τομεάρχη Δημόσιας Τάξης του κόμματος. Επανεξελέγη Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις Εθνικές Εκλογές της 20 Σεπτεμβρίου 2015 και συνέχισε να ασκεί τα καθήκοντα του Τομεάρχη έως τον Νοέμβριο του 2016, οπότε και εκλέγεται εκ νέου αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας μετά από την έγκριση του νέου κανονισμού λειτουργίας της.

Μπλούχος Κωνσταντίνος

Βουλευτής της Ν.Δ. στον Νομό Δράμας.

Επάγγελμα:

Ιατρός, Επιμελητής Α’ ΕΣΥ στη Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας

Σπουδές:

– Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ.

– Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Χειρουργική Ήπατος – Χοληφόρων – Παγκρέατος της Ιατρικής Σχολής Αλεξανδρουπόλεως Δ.Π.Θ.

– Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής από το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης.

– Μετεκπαιδεύθηκε στο Ινστιτούτο Karolinska της Στοκχόλμης στη χειρουργική ήπατος – χοληφόρων – παγκρέατος.

– Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

– Μετεκπαιδεύτηκε στις ενδοσκοπήσεις πεπτικού και στη διενέργεια ERCP (ενδοσκοπική ανάδρομη χολαγγειοπαγκρεατογραφία)

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

– Βουλευτής εξελέγη στις Εθνικές Εκλογές του 2019.

– Συμμετέχει στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Μορφωτικών Υποθέσεων, Αποδήμου Ελληνισμού και στη Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

– Εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Δράμας το 2014 και διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας.

– Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Νοσοκομείου Δράμας.

Παπαδοπούλου Παρασκευή (Βιβή)

Πολιτική Επιστήμων, Υπάλληλος Φαρμακείου, 29 ετών.

Υπεύθυνη σχολής Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης – Κοινωνικής Διοίκησης (Δημοκρίτειο Πανεπίστημιο Θράκης) για δύο έτη Πρόεδρος συλλόγου φοιτητών. Μέλος κλειστής γραμματείας ΔΑΠ ΝΔΦΚ.

Τάσσου Μιχάλης

Δικηγόρος, Αντιδήμαρχος Δήμου Δράμας, 40 ετών.

– Μέλος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής Κομοτηνής 2000-2004

– Υπεύθυνος διοικητικού οικονομικού – διοικητικού ΔΑΠ ΝΔΦΚ Κομοτηνής (2003)

– Μέλος Γραμματείας Πόλης Κομοτηνής (2004)

– Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Δράμας (2010-2013)

– Υπεύθυνος ΟΝΝΕΔ Περιφέρειας ΑΜΘ (2013-2016)

– Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δράμας, από Σεπτέμβριο 2019 μέχρι σήμερα

– Αναπληρωτής Δημάρχου από Σεπτέμβριο 2019 μέχρι Δεκέμβριο 2021

– Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Δήμου Δράμας από Σεπτέμβριο 2019 μέχρι Δεκέμβριο 2021

– Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής και Πολιτισμού από Ιανουάριο 2022 μέχρι σήμερα