ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

 

Από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνεται ότι εγκρίθηκε η εισαγωγή 2.816 νέων σπουδαστών και σπουδαστριών σε 30 Ι.Ε.Κ του Οργανισμού για το Χειμερινό εξάμηνο του έτους 2018–19, προκειμένου να καταρτισθούν σε 34 σύγχρονες ειδικότητες.

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση στο Ι.Ε.Κ προτίμησής τους από 03-09-2018 έως 14-09-2018 και να είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Λυκείου ή Πτυχίου ΤΕΕ Β’ Κύκλου Σπουδών ή ΕΠΑ.Λ. ή ΕΠΑ.Σ., ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ: www.oaed.gr, καθώς και στη γραμματεία του ΙΕΚ Δράμας, 7ο χιλ. ΒΙ.ΠΕ Δράμας, τηλ. 25210-81162

Στο ΙΕΚ ΟΑΕΔ Δράμας για το χειμερινο εξάμηνο 2018-2019 θα λειτουργήσει η ειδικότητα:

-ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ-ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΝΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ Γ Εξάμηνο

Στο ΙΕΚ ΟΑΕΔ Δράμας για το χειμερινό εξάμηνο 2018-2019 προτάθηκαν να λειτουργήσουν οι ειδικότητες:

-ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ (LOGISTICS) Α’ εξ.

ΒΟΗΘΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Α’ εξ.

-ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ & ΠΑΡΕΜΦΕΡΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Α’ εξ.

-ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ Α’ εξ.

-ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ Α’ εξ

-ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ – ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΝΥΧΙΩΝ & ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ Α’ εξ.

-ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ / WEB DESIGNER – DEVELOPER / VIDEO GAMES) Α’ εξ.

-ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ Γ’ εξ.

-ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ, ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ & ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (MARKETING) Γ’ εξ.

Τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΑΕΔ εποπτεύονται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ).

Στόχος τους είναι να αποκτήσουν οι σπουδαστές επαγγελματικές δεξιότητες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για ένταξη στην αγορά εργασίας, μέσα από εξειδικευμένες επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους οι σπουδαστές των ΙΕΚ παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα και η αξιολόγησή τους γίνεται με εξετάσεις προόδου κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, καθώς και με τελικές εξετάσεις στο τέλος του εξαμήνου.

Οι σπουδαστές, με την ολοκλήρωση της κατάρτισής τους, λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης. Η βεβαίωση αυτή τους παρέχει δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης για Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης. Ο βαθμός του θεωρητικού μέρους των εξετάσεων πιστοποίησης είναι κριτήριο επιλογής από το ΑΣΕΠ για πρόσληψη σε θέσεις του Δημόσιου Τομέα. Για πληροφορίες σχετικά με την πιστοποίηση μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΕΠ ( www.eoppep.gr).

 

Υποβολή αιτήσεων για την πρόσληψη ωρομισθίων εκπαιδευτών

 

Για την κάλυψη θέσεων σε ωρομίσθιους εκπαιδευτές, σύμφωνα με τις ανάγκες των Ι.Ε.Κ. Ο.Α.Ε.Δ., άρχισε την Δευτέρα 03/09/2018 και ώρα 08:00 η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων και θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή 07/09/2018 και ώρα 18:00.

Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://a2.oaed.gr/pegasus με την ένδειξη «Είσοδος Εκπαιδευτικού», η οποία αναρτάται στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ. www.oaed.gr, μαζί με άλλες σημαντικές ανακοινώσεις για τους υποψήφιους Εκπαιδευτές.

Πληροφορίες για τις ζητούμενες ειδικότητες, την υποβολή αιτήσεων και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 32158/Δ1/11297 (ΦΕΚ 2228/Β΄/14-06-2018) Απόφαση της Υπουργού και του Υφυπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δίνονται στην υπ’ αριθμ. 58185/30-08-2018 Προκήρυξη του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.oaed.gr και στα Ι.Ε.Κ. Ο.Α.Ε.Δ.