ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

 

  • Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και προστασία της υγείας των κατοίκων με την κατάθεση 3 νέων έργων

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

 

Ευχάριστες εκπλήξεις αναμένονται στο αυριανό (Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020) Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δοξάτου με πολιτική ηγεσία αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες να είναι έτοιμοι να δείξουν πως η πάλαι ποτέ άστοχη πολιτικά περίοδος της μιζέριας και της εκδικητικότητας έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω και μέρα χαράς και ελπίδας για τον πολύπαθο μαρτυρικό και ιστορικό Δήμο, αλλά δεδομένου πως θα ακολουθούσουν και άλλες, αφήνω αυτούς τους χαρακτηρισμούς για την συμπλήρωση της 4ετίας.

Έτσι, λοιπόν, πρωταρχικό στοίχημα είναι η κατάθεση στο ΕΣΠΑ έργων που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και διασφαλίζουν την απόλυτη υγεία των δημοτών.

 

Κατάθεση τριών προτάσεων για την ποιοτική αναβάθμιση στο Δήμο Δοξάτου

 

Η υγεία των δημοτών αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Αυτό προκύπτει από τις προτάσεις που έρχονται προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής.

Η αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του Αγίου Αθανασίου και η αναβάθμιση – επισκευή των αντλιοστασίων του Δήμου Δοξάτου είναι έργο πρωταρχικής σημασίας για όλο το Δήμο. Επιτυγχάνεται η καλυτέρευσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Αγίου Αθανασίου, αλλά ταυτόχρονα τα αντλιοστάσια θα αποκτήσουν μία ευπρεπή εικόνα μετά από πολλά χρόνια.

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί στα Κύργια με την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης. Ένα μεγάλο έργο που μαζί με την αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης που δημοπρατείται αρχές Ιουλίου αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης βάζει ένα τέλος στις βλάβες, αλλά και στην ανασφάλεια.

Τέλος η προμήθεια, εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας και αντικατάσταση Η/Μ εξοπλισμού δικτύου ύδρευσης Δήμου Δοξάτου έρχεται να συμπληρώσει την προσπάθεια και στοχεύει στην εύρυθμη λειτουργία του συστήματος ύδρευσης, την εξοικονόμηση και βελτίωση της ποιότητας νερού.

Δύο λοιπόν βασικά έργα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και για την απόλυτη διασφάλιση της υγιεινής και ένα έργο προμήθειας είναι αυτά που θα αναβαθμίσουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

 

Υπογραφή σύμβασης εντός καλοκαιριού για τον Βιολογικό του Δήμου Δοξάτου

 

Αν σε αυτά που θα κατατεθούν προς ένταξη στο ΕΣΠΑ προσθέσουμε την συμβασιοποίηση του Βιολογικού Καθαρισμού του Δοξάτου (υπολογίζεται τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου), μεταξύ του Δήμου και του αναδόχου, την δημοπράτηση του εξωτερικού δικτύου στο Καλαμπάκι και την δημοπράτηση στο τέλος του μήνα του εξωτερικού δικτύου Κύργιων, αντιλαμβανόμαστε όλοι το μέγεθος της αναβάθμισης που έχει ήδη αρχίσει να συντελείται και που θα ολοκληρωθεί με την δημοπράτηση των ανωτέρω έργων συνολικά.

Εξάλλου, τις επόμενες μέρες ξεκινά και η εγκατάσταση – επέκταση παιδικών χαρών στα χωριά του Δήμου Δοξάτου.

 

Αναμένονται αποφάσεις ένταξης

 

Επίσης, αναμένονται αποφάσεις ένταξης για ενεργειακές αναβαθμίσεις δημοτικών κτηρίων (του 1ου Δημοτικού Σχολείου αλλά και του Νηπιαγωγείου του Αγίου Αθανασίου, του Γυμναστηρίου του Σχολικού κτηρίου Δοξάτου, του Δημαρχείου του Δοξάτου, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπακίου, του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Καλαμπακίου, του Πρώην Δημαρχείου Καλαμπακίου), ενώ αναμένεται και απόφαση ένταξης και για την Αναβάθμιση των Αθλητικών εγκαταστάσεων στα Γήπεδα Αγίου Αθανασίου, Κυργίων, Δοξάτου, και Καλαμπακίου.

 

Σημαντικές παρεμβάσεις και στα μικρότερα χωριά

 

Ο λόγος για τις αναπλάσεις στον Καλαμώνα (κοινόχρηστος χώρος και χώρος παιδικής χαράς), την επισκευή – συντήρηση του κοινοτικού καταστήματος Νεροφράκτη και τη διαμόρφωση αύλειου χώρου Νεροφράκτη και τις αναπλάσεις στο Νεροφράκτη (πλατεία και χώρος παιδικής χαράς).

Τέλος, ένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας και ένα έργο επέκτασης δικτύου ηλεκτροφωτισμού θα εκτελεστεί σύντομα στην Αγία Παρασκευή.

Όλα τα προαναφερθέντα αποτελούν μόνο ένα μέρος των έργων που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Δοξάτου. Το επόμενο χρονικό διάστημα η εφημερίδα «Εργασία… συν» θα προσπαθήσει να παρουσιάσει πλήρως το οργανωμένο σχέδιο αναβάθμισης του Δήμου από τη νέα διοίκηση, η οποία, σημειωτέον, ακόμη δεν έχει κλείσει ούτε καν ένα χρόνο στο τιμόνι του Δήμου Δοξάτου.