ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

12 Μάη, άτυπη Σύνοδος των ομολόγων της Ε.Ε. κι ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών κ. Παναγιωτόπουλος ανέδειξε τη σπουδαιότητα της επιχείρησης «Ειρήνη», για την ασφάλεια στη Μεσόγειο… Κι όμως σύντομα αποδείχθηκε «φτερό στον άνεμο» τέτοιες διακηρύξεις του Υπουργού και των ΗΠΑ, Ε.Ε., ΝΑΤΟ… Διότι στο Λιβυκό Πέλαγος εμφανίστηκε τουρκική φρεγάτα με προορισμό τη Λιβύη και η ελληνική φρεγάτα να παίρνει εντολή από την ιταλική διοίκηση να αφήσει ήσυχο το τουρκικό πλοίο και σταματημό κάθε ελέγχου παράνομης μεταφοράς όπλων στη Λιβύη. Αυτό σημαίνει Ευρωατλαντική υποστήριξη επέμβασης της Τουρκίας στη Λιβύη.

Επόμενη μέρα: Μήπως θα ‘ναι και κάποια ελληνική φρεγάτα, συνοδεία του φορτίου παράνομων όπλων μέχρι τον προορισμό του, κύριοι της Κυβέρνησης;

Επόμενη μέρα και στη Σούδα Κρήτης που είναι η πιο σημαντική πλατφόρμα για την προβολή Αμερικανικής δύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Κυβέρνηση με τον Υπουργό της έκαναν και ενημέρωση για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας ως «παράγοντα σταθερότητας». Καμία λοιπόν έκπληξη για το γεγονός ότι σήμερα είναι πιο δραστήρια από ποτέ η Σούδα με κίνδυνο για τις ζωές των Ελλήνων. Για αυτό και οι εκθέσεις από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ με επαίνους για την Ελλάδα στην αντιμετώπιση της εχθρικής επιρροής.

Επόμενη μέρα: Λόγια του Μητσοτάκη, η βιώσιμη φιλοσοφία μας δεν διαφέρει τόσο πολύ από τον ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την ανάληψη του κόστους εργασίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων από το κράτος ανάλογα με τις ανάγκες του Κεφαλαίου! Σημαίνει αυτό ότι και πάλι θα πληρώσει ο λαός με ανεργία, φτώχεια, ένταση των ανταγωνισμών.

Επόμενη μέρα: Εργαζόμενοι σε υγεία, επισιτισμό, τουρισμό, εμπόριο, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικοί, σε κινητοποιήσεις για τα δίκαια αιτήματά τους. Όχι στην ανεργία και εξαθλίωση με το ρολόι να γυρίζει πίσω σε ένα εχθρικό τοπίο για τον λαό. Αυτή είναι η «επιστροφή στην κανονικότητα» κύριοι της Ν.Δ.;

Αθεράπευτος λοιπόν ιός ο Καπιταλισμός. Δεν μπορώ να αναπνεύσω σημαίνει Καπιταλισμός (Ε.Μ., Ριζοσπάστης).

Άρα ψηφίζω σωστά για να μην είμαι στην ανασφάλεια.