Μια πολύ γενναιόδωρη κίνηση από τους μαθητές και τους δασκάλους του 5ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας πραγματοποιήθηκε μέσα στην εβδομάδα. Μαθητές και δάσκαλοι πρόσφεραν πακέτα αλληλεγγύης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Δράμας.

Η προσφορά πακέτων αλληλεγγύης με τρόφιμα και είδη για τους δικαιούχους του Δήμου Δράμας έγινε κατόπιν πρότασης της Δ/ντριας του 5ου Δημοτικού σχολείου Δράμας κ. Αναστασίας Γαλανού και συνεννόησης με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δράμας κ. Τσακιρίδου Σοφία και τους υπεύθυνους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου. Προηγήθηκε επίσκεψη στο 5ο Δημοτικό σχολείο και ενημέρωση για την λειτουργία και τον σκοπό του Κοινωνικού Παντοπωλείου στους μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού και κατόπιν παραδόθηκαν από τους μαθητές τα πακέτα αλληλεγγύης.

Η κ. Τσακιρίδου, η οποία ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και της παραλαβής των αγαθών, ευχαρίστησε τη Δ/ντρια του 5ου Δημοτικού σχολείου κ. Γαλανού, την κ. Αμαραντίδου Μαρία, η οποία ήταν η εκπαιδευτικός που μεταλαμπάδευσε την ιδέα της προσφοράς, και όλους τους δασκάλους και μαθητές για τη συνεργασία και την έμπρακτη στήριξή τους προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Δράμας ενισχύοντας ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η τοπική κοινωνία έχει ανάγκη από ανάλογες προσπάθειες οι οποίες αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, προάγουν τον εθελοντισμό κάνοντας πράξη την αλληλεγγύη και δείχνουν έμπρακτα την αγάπη προς τον συνάνθρωπο.