ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΚΛΑΒΟΠΟΥΛΟΥ

 

  • «Θα είμαστε κοντά στους συλλόγους ανά πάσα στιγμή για να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα που δημιουργείται»
  • «Θέλαμε να ακούσουμε την άποψη των ανθρώπων του αθλητισμού για τα προβλήματα που υπάρχουν, έτσι ώστε να λειτουργήσουμε από κοινού ως ομάδα και όχι μονόπλευρα από τη δική μας πλευρά»

 

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Εργασία… συν» παραχώρησε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Δράμας κ. Παναγιώτης Γκλαβόπουλος, με αφορμή την πραγματοποίηση συνάντησης της διοίκησης του Δήμου με εκπροσώπους αθλητικών συλλόγων. Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού αναφέρθηκε στα σημαντικότερα ζητήματα που τέθηκαν τόσο από τη Δημοτική Αρχή όσο και από τα αθλητικά σωματεία της Δράμας στο πλαίσιο της συγκεκριμένης διαβούλευσης, καθώς και στις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν για να λυθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν.

Σχετικά με τους λόγους ανάληψης της πρωτοβουλίας για την πραγματοποίηση της συνάντησης ο κ. Γκλαβόπουλος επεσήμανε: «Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη συνάντηση, γιατί επιθυμούσαμε να έρθουμε σε διαβούλευση με τους αθλητικούς συλλόγους, καθώς θέλαμε να ακούσουμε την άποψη των ανθρώπων του αθλητισμού για τα προβλήματα που υπάρχουν, έτσι ώστε να λειτουργήσουμε από κοινού ως ομάδα και όχι μονόπλευρα από τη δική μας πλευρά. Αυτή η συνάντηση θα επαναληφθεί και έχουμε σκοπό ανά 3-4 μήνες να μαζευόμαστε και να συζητάμε, να ανταλλάσσουμε απόψεις και να βρίσκουμε λύσεις σε προβλήματα που μπορεί να δημιουργούνται».

Όσον αφορά το περιεχόμενο της συνάντησης και τα ζητήματα που τέθηκαν, ο κ. Γκλαβόπουλος ανέφερε: «Το κλίμα ήταν πάρα πολύ θετικό. Δεν περίμενα να πάει τόσο καλά η συνάντηση. Το ευχάριστο ήταν ότι οι σύλλογοι μάς έκαναν προσέγγιση για θέματα που θέλαμε να τα συζητήσουμε και δεν ξέραμε κατά πόσο μπορούμε να τα ανοίξουμε. Δηλαδή μας έγινε μια πρόταση για να διατίθεται ένα ποσό των συνδρομών του συλλόγου στον Δήμο για να προσφέρουν κάτι ανταποδοτικά για το γήπεδο. Έγινε μια συζήτηση για να δημιουργηθεί από τη μεριά μας μια κάρτα αθλητή, έτσι ώστε να γίνεται ένας καλύτερος έλεγχος ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει στο γήπεδο. Έτσι θα μπορούν να απασχολούνται οι αθλητές μέσα στο γήπεδο και θα μπορούν να διαχωριστούν οι ώρες κοινού σε κάθε αθλητικό χώρο.

Επίσης έγινε συζήτηση για το κόστος που έχει το γήπεδο στο θέμα του νερού. Το έχουμε συζητήσει και με τη ΔΕΥΑΔ. Υπάρχει ένα τσιμπημένο ποσό που έχει μείνει σε εκκρεμότητα στα γήπεδά μας για το νερό και θα πρέπει να κάνουμε μια καλύτερη διαχείριση ρεύματος και νερού για να μπορέσουμε να τακτοποιήσουμε και τα έξοδα των γηπέδων.

Ακόμη μιλήσαμε για την ασφάλεια των χώρων των γηπέδων και πως μπορούμε να κάνουμε τους χώρους πιο ασφαλείς για τους αθλητές. Δηλαδή για τους απινιδωτές με τους οποίους πρέπει να εξοπλίσουμε κάποιες ομάδες ακόμη».

Ο κ. Γκλαβόπουλος σημείωσε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ενημέρωση από τον Δήμαρχο Δράμας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο για το Κολυμβητήριο. Συγκεκριμένα, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Δράμας ανέφερε: «Το έργο συνεχίζεται κανονικά. Μάλιστα θα δοθεί από την οικογένεια του αείμνηστου Κώστα Αποστολίδη και τη Raycap 1.400.000 ευρώ για τον αύλειο χώρο του Κολυμβητηρίου. Δηλαδή παρόλο που ο αείμνηστος Κώστας Αποστολίδης μόνο λεκτικά είχε αναφερθεί σε αυτό, κρατιέται η στήριξη στην πόλη μας ως συνέχεια των μεγάλων ευεργετημάτων που έχουν βοηθήσει τον Δήμο Δράμας. Συνεχίζουν να είναι δίπλα στους Δραμινούς πολίτες για να τελειώσει το έργο του Κολυμβητηρίου όσο γίνεται συντομότερα».

Απαντώντας σε ερώτημα για τα ζητήματα που τέθηκαν από την πλευρά των αθλητικών συλλόγων ο κ. Γκλαβόπουλος είπε: «Αναφέρθηκαν κάποια προβλήματα που έχουν οι σύλλογοι, αλλά από τον καθένα υπήρχαν διάφορα μικροπράγματα. Δεν μπορώ να πω ότι είχαν τεράστια προβλήματα. Περισσότερο συζητήσαμε για το θέμα των εγκαταστάσεων και τη συντήρησή τους. Εκεί ήταν το πιο μεγάλο τους πρόβλημα, γιατί οι εγκαταστάσεις ήταν λίγο αφημένες με τον καιρό και ήθελαν να βρούμε ένα τρόπο να μπορούμε να τις συντηρούμε. Για αυτό και έγινε η συζήτηση για αυτή την κάρτα αθλητή και τη συνδρομή στο γήπεδο, για να είναι σε καλύτερη κατάσταση οι αθλητικοί χώροι».

Όπως σημείωσε ο κ. Γκλαβόπουλος, «θα υπάρχει καλύτερος έλεγχος εισόδου – εξόδου στα γήπεδα για να μπορούν να απασχολούνται ίσως και περισσότερες ώρες οι σύλλογοι, γιατί είχαμε ένα θέμα και με το ωράριο». Ειδικότερα για το ζήτημα της διάθεσης ωρών στους αθλητικούς συλλόγους, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Δράμας επεσήμανε: «Θα γίνει μια καλύτερη διαχείριση του προγράμματος για να μπορέσουν όλοι να εξυπηρετηθούν καλύτερα. Ενδεχομένως θα γίνει μια συζήτηση –για αυτό μπαίνει και η ανταποδοτική προσφορά των συλλόγων- μήπως μπορέσουμε και μπουν security στις επιπλέον ώρες για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι σύλλογοι. Βέβαια αυτό είναι ένα κόστος που θα το αναλάβουμε όλοι από κοινού».

Στο τέλος της συνέντευξης, ο κ. Γκλαβόπουλος τόνισε: «Οι σύλλογοι, αθλητικοί και πολιτιστικοί, είναι η ραχοκοκαλιά του Δήμου και ο λόγος που γίνονται αυτές οι συναντήσεις είναι για να τους ακούσουμε και όλα μαζί να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Θα είμαστε κοντά τους ανά πάσα στιγμή για να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα που δημιουργείται».