Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας (η ειδική για τον προϋπολογισμό και εν συνεχεία τακτική) το απόγευμα της Δευτέρας 14 Φεβρουαρίου 2022 ήταν οι πρώτες μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι ο νυν επικεφαλής της παράταξης «Project για τη Δράμα 2020» κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του 2023 και η μοναδική αναφορά για το θέμα έγινε από τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο. Βέβαια, τα όσα είπε ο κ. Μαμσάκος ήρθαν ως απάντηση σε αυτά που είχε αναφέρει νωρίτερα ο κ. Τσιαμπούσης, τόσο κατά την πρωτολογία του όσο και κατά τη δευτερολογία του, στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2022.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιαμπούσης είπε στην πρωτολογία του, θέτοντας ένα ερώτημα προς τους Δραμινούς πολίτες: «Αυτός ο Δήμαρχος του τίποτε πιστεύουν οι Δραμινοί ότι μπορεί μετά τις εκλογές του 2023 να είναι ο μακροβιότερος Δήμαρχος Δράμας της ιστορίας της; Εγώ δεν το πιστεύω». Αντίστοιχο περιεχόμενο είχε η αναφορά του και κατά τη δευτερολογία του, με τον κ. Τσιαμπούση να επισημαίνει, απευθυνόμενος προς τον κ. Μαμσάκο: «Κύριε Δήμαρχε, η γραμμή μεταξύ του μακροβιότερου Δημάρχου της Δράμας που έχετε βάλει στόχο και του πιο ανεπαρκή Δημάρχου Δράμας είναι πολύ λεπτή, αλλά το βάρος που ρίχνει στη δεύτερη πλευρά, του πιο ανεπαρκή δηλαδή, η δική σας παρουσία είναι πολύ μεγάλο».

Κατά τη διάρκεια της δικής του τοποθέτησης, ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος, απαντώντας στον κ. Τσιαμπούση και απευθυνόμενος προς αυτόν, είπε: «Δήμαρχος δύναται να είμαι ο μακροβιότερος, γιατί την επόμενη φορά θα ξανακατέβω Δήμαρχος. Εσείς, όμως, χάσατε το τρένο και δυστυχώς Δήμαρχος δεν θα γίνετε ποτέ».