ΑΡΘΡΟ

Του Χρήστου Καραγιαννίδη

Πρώην Βουλευτή Ν. Δράμας

Μέλους Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Δράμα την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου και ειδικότερα στο Νοσοκομείο της είναι η έμπρακτη απόδειξη για την αλληλεγγύη και την υποστήριξη προς τους εργαζόμενους σε αυτό. Βρεθήκαμε για δύο ώρες στο χώρο όπου δίνεται η μεγαλύτερη μάχη αυτή τη στιγμή. Ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε και συζήτησε με την Διοικήτρια, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τις καθαρίστριες, όλους κι όλες που εδώ και πολλές μέρες είναι μέσα σε ένα πεδίο δύσκολο κι επικίνδυνο. Και το κάνουν όχι γιατί είναι ήρωες για χειροκρότημα, αλλά γιατί ορκίστηκαν να βοηθήσουν με όλες τις επιστημονικές τους γνώσεις και δυνάμεις τους συνανθρώπους τους. Και το κάνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πέρα από οχτάωρα, πέρα από εφημερίες, είναι εκεί και προσπαθούν, κουράζονται, αφήνουν τις οικογένειές τους, νοσούν γίνονται καλά και επιστρέφουν ξανά για να βοηθήσουν.

Κι όπως είπε ο Πρόεδρος στις δηλώσεις του «δεν πρόκειται να πω τίποτα για όσα σοκαριστικά άκουσα». Δεν είναι και δεν είμαστε εδώ να αισχροκερδήσουμε πάνω στον ανθρώπινο πόνο και την ανθρώπινη απώλεια. Είμαστε εδώ για να ζητήσουμε από τους ιδεοληπτικούς κυβερνώντες να σταματήσουν την εγκληματική τους πρακτική και την απάνθρωπη απαξίωση της δημόσιας υγείας.

Ευχαριστούμε όλους κι όλες που είναι στο Νοσοκομείο μας και μας δίνουν ελπίδα. Μένουμε στα σπίτια μας και προσέχουμε τους δικούς μας και τον εαυτό μας. Θα έρθει η ώρα που θα λογαριαστούμε…