ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

Είναι ένα μυθιστόρημα (best seller) βραβευμένης συγγραφέως της Ν. Κορέας, που έχει κεντρική ηρωίδα μια 65χρονη φόνισσα που κατά παραγγελία βγάζει από τη «μέση» προδότες, επιχειρηματικούς εχθρούς, άπιστους συζύγους. Δεν το έχω διαβάσει το βιβλίο και δεν ξέρω αν θα το διαβάσω –γνωρίζω μόνο την περίληψη- αλλά θυμήθηκα γεγονότα.

Δολοφονίες που γίνονται στις μέρες μας με πληρωμένους δολοφόνους που επί χρόνια τους ψάχνουν.

Δολοφονώ = σκοτώνω προμελετημένα. Δολοφονίες στη χώρα μας για το τσάκισμα των δημοκρατικών κομμουνιστών με τα μεγάλα κρατικά και παρακρατικά μέσα με την ανοχή και το πρόσταγμα της κυβέρνησης.

Δολοφονίες από το αστικό κράτος της Δεξιάς, ιδίως πριν και μετά τον Εμφύλιο με εκτελεστές στρατιώτες και χωροφύλακες.

Εκτελεστής = Αυτός που σκοτώνει εν ψυχρώ (δολοφόνος, φονιάς), αυτός που επιθυμεί μια επιθυμία, κάτι σαν δήμιος.

Έγκλημα = Μια δόλια εκούσια ανθρώπινη πράξη που αφαιρεί ζωές, μια πράξη που πρέπει να τιμωρείται (γνωστοί οι δολοφόνοι των δημοκρατικών που ποτέ δεν τιμωρήθηκαν. Τρομερό που όταν οδηγούσαν τους κομμουνιστές (για την ιδεολογία τους και μόνο) με δεμένα χέρια στον τόπο εκτέλεσης και αρνιόντουσαν να τους λύσουν τα χέρια, ενώ ήθελαν να γράψουν το τελευταίο γράμμα στους δικούς τους.

Ήταν μηχανισμοί καταστολής εναντίον τους με όπλα, φυλακές, στρατόπεδα συγκέντρωσης, τόποι εξορίας. Πάντως επειδή υπάρχει Θεία Δίκη, πολλοί τιμωρήθηκαν όπως και οι απόγονοί τους από πάρα πολλά δεινά που τους βρήκαν.

Ακόμα ας αναφέρουμε και τους σημερινούς νέους μας και τα συνθήματα οργής που έλεγαν για την τραγωδία στα Τέμπη: Είναι έγκλημα και δεν θα ξεχαστεί. Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί. Κράτος και εταιρεία ξέρανε κι ας κάνουν ότι κλαίνε. Η νέα γενιά δεν συγχωρεί. Αυτό σημαίνει πως οι νέοι μας θα απορρίψουν με τη ψήφο τους την Κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη.

Αγώνες λοιπόν από τον λαό μας για να μην επαναληφθούν τα τραγικά γεγονότα του παρελθόντος και ούτε να ζήσουμε καινούργια. Θα μείνουν το έγκλημα, η απάτη και η δειλία.

Ενάντια λοιπόν στην πολιτική της Κυβέρνησης με λαό πρωταγωνιστή, χωρίς τα μαντρόσκυλα του συστήματος, κάνουμε βήμα μπροστά, νίκη μας το δίκιο μας. ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.