Αναμφίβολα, η Κυβέρνηση με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο γενικό πληθυσμό της χώρας, σπεύδει να πάρει μέτρα που θα τον προστατέψουν από την πανδημία, που εδώ και μήνες έχει πλήξει την ανθρωπότητα.

Κανείς δεν μπορεί να καταλογίσει ευθύνες προς την Κυβέρνηση για τις ενέργειές της αυτές, που απέδειξαν, την πρώτη περίοδο επιβολής μέτρων, ότι βοήθησαν τα μέγιστα τη χώρα μας.

Ωστόσο, θα έπρεπε, σ’ αυτή τη δεύτερη φάση των μέτρων, καθώς η καλοκαιρινή περίοδος έφερε τη χαλαρότητα, να γίνουν τα μέτρα πιο επιλεκτικά και συγκεκριμένα, ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων που υπάρχουν ανά περιοχές και να μην είναι οριζόντια για όλους τους Νομούς.

Αν συνεχίσουμε να παίρνουμε οριζόντια μέτρα, τότε πολύ φοβάμαι ότι οι αδύναμα οικονομικά περιοχές, όπως είναι και ο Νομός της Δράμας, θα υποστούν νέα υποβάθμιση, με τραγικές συνέπειες.

Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας κι ας προστατέψουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας, αλλά και τον τόπο μας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ας πιέσουν οι τοπικά εκλεγμένοι άρχοντες του Νομού, για την άρση των οριζόντων μέτρων της Κυβέρνησης και την επιβολή τοπικών αποκλεισμών εκεί που χρήζουν, πριν τιναχτεί στον αέρα η οικονομία μας.

 

Περικλής Κωφίδης

Υποψήφιος Πρόεδρος ΔΕΕΠ Δράμας