ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΡΑΜΑΣ κ. ΠΑΥΛΟ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Αγιασμός τελέστηκε, το πρωί της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου 2019, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργου Παπαδόπουλου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο. Παρόντες ήταν ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος, οι Δήμαρχοι Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος και Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Ζιμπίδης, ο Πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, Διευθυντές και Προϊστάμενοι των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, υπάλληλοι και πολίτες.

Μετά τον αγιασμό, ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος ανέφερε ότι «και ο Αντιπεριφερειάρχης, αλλά και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Α.Μ.Θ. και οι άλλοι Σύμβουλοι, οι οποίοι έχουν αναλάβει καθήκοντα, τυγχάνουν πιστά της Εκκλησίας τέκνα και αυτό το έχουν αποδείξει κατά καιρούς και με τη συμπαράστασή τους εις την Εκκλησία, αλλά και με την ομολογία της πίστεως. Και χαιρόμεθα η τοπική μας Εκκλησία, διότι τα ηνία εις τον τόπο μας κατέχουν ενσυνείδητα τέκνα της Εκκλησίας και πιστοί χριστιανοί, που άλλωστε αποτελούμε και την πλειονοψηφία στην πατρίδα μας, οι ορθόδοξοι χριστιανοί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παραθεωρούμε τους μη χριστιανούς, αλλά και των άλλων θρησκειών τους πιστούς. Βέβαια, οφείλω να το τονίσω αυτό ότι φτάσαμε στο σημείο για πολλούς λόγους, πνευματικούς, θεωρητικούς και άλλους να αισθανόμεθα μειονότητα οι χριστιανοί στον τόπο μας και να προβάλλονται άλλα πρότυπα και άλλα δικαιώματα επί καταφρονήσι των δικών μας δικαιωμάτων. Για αυτό βεβαίως είναι χαροποιό το γεγονός και πιστεύουμε ότι με αγάπη, με ομόνοια, με διάθεση προσφοράς ανεξαιρέτως προς όλους θα εργαστούν για το καλό του τόπου μας και την αναβάθμισή του».

Στους χαιρετισμούς που ακολούθησαν από τους θεσμικούς εκπροσώπους της Δράμας υπήρξαν πλήθος αναφορών στην ενότητα και τη συνεργασία που απαιτείται, έτσι ώστε ο τόπος να βγει από το αδιέξοδο που έχει περιέλθει.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε Σεβασμιώτατο για την παρουσία και τον αγιασμό και σημείωσε πως «είναι πολύ σημαντική η δική σας παρουσία και οι ευλογίες της Εκκλησίας μας για το νέο έργο που αναλαμβάνουμε».

Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, «όλοι οι συνάδελφοι θεωρώ ότι αναλαμβάνουμε μεγάλο φορτίο στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, γιατί υπήρχε ένα διάστημα, που γνωρίζετε όλοι, ας επιτραπεί η έκφραση, κενό διοίκησης. Από εκεί και πέρα πρέπει εμείς να καλύψουμε και αυτό το κενό, αλλά και να βγάλουμε από τα αδιέξοδα το Νομό Δράμας, διότι όντως έχουμε πει όλοι, με το δημόσιο λόγο που ο καθένας προφέρει, η Δράμα έχει αδικηθεί τα προηγούμενα χρόνια. Θεωρώ, λοιπόν, ότι θα πρέπει και με τις δικές σας ευλογίες η δύναμη που πηγάζει από την πίστη να είναι μεγάλη. Αυτή η δύναμη θα μας φέρει το αποτέλεσμα. Η αγάπη για τον τόπο. Με ανιδιοτέλεια. Και νομίζω είναι η καλύτερη συγκυρία πλέον, με τους ανθρώπους που βρίσκονται σήμερα σε θέση διοίκησης, να βγάλουμε τον τόπο από το αδιέξοδο». Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας τόνισε πως ο ίδιος δεν είναι «άνθρωπος των πολλών και ωραίων λόγων», αλλά πιο πρακτικό. «Δεν ξεχωρίζουμε κανένα. Θέλουμε όλες τις δυνάμεις του τόπου εδώ» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως «ο τόπος χρειάζεται συνέργεια και συνεργασία».

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως «χρειαζόμαστε τη συνεργασία όλων των θεσμικών παραγόντων του Νομού και της τοπικής Εκκλησίας βεβαίως και του Βουλευτή μας και των Δημάρχων, έτσι ώστε να παράξουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα», ενώ στάθηκε και στην απαιτούμενη στήριξη από τους υπηρεσιακούς παράγοντες. «Η συνεργασία την οποία ευαγγελιζόμαστε όλοι θα μπορέσει να αποτυπωθεί στην πράξη», υπογράμμισε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παπαεμμανουήλ τόνισε πως ενότητα και η ομαδικότητα είναι «όπλο μας για θητεία που ξεκίνησε» και πρόσθεσε πως «ο Περιφερειάρχης μας έχει δώσει τον τόνο και το στίγμα» και για αυτό θα φανούν αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ζιμπίδης σημείωσε πως «κάνουμε πράξη αυτό το οποίο ζήτησε η κοινωνία τόσα χρόνια. Μία συνεργασία. Ακούγαμε μεταξύ μας, η κοινωνία της Δράμας είναι μικρή, επιτέλους δεν μπορείτε να τα βρείτε για να πετύχουμε κάτι καλό. Σε αυτό το πνεύμα κινηθήκαμε».

Στον χαιρετισμό του ο Βουλευτής κ. Μπλούχος εξέφρασε τη χαρά του, «γιατί βλέπω πρόσωπα αγαπημένα και πρόσωπα με τα οποία ευχόμουν και εύχομαι να συνεργαστώ σε απόλυτο βαθμό στην επόμενη περίοδο». Όπως είπε, «η Κυβέρνηση προχωρά με γοργά βήματα και με έντονη αποφασιστικότητα. Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει έναν βηματισμό απίστευτο, ένα δυναμισμό φοβερό και αποτελεσματικότητα». Ακόμη, ο κ. Μπλούχος ανέφερε πως «είναι πεποίθησή μου και το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως ότι οι δύσκολες μέρες για τη Δράμα, τα αδιέξοδα, η ενδοπεριφερειακή ανισότητα όσον αφορά την Περιφέρειά μας, όλα αυτά θα αρθούν και τα πράγματα που τόσα χρόνια ταλάνιζαν τον τόπο μας και αποτέλεσαν και αποτελούν μέχρι τώρα σκάνδαλα, θεωρώ εγώ, για το γεγονός ότι δεν είχαμε αποτελέσματα για εμάς και στην περιοχή μας, όλα αυτά θα γίνουν πράξη». Για τις Φυλακές Νικηφόρου, ο Βουλευτής της Ν.Δ. είπε πως στις 16 Σεπτεμβρίου θα παραδοθούν στο ελληνικό δημόσιο, ενώ η προκήρυξη θα τρέξει άμεσα για την πρόσληψη 258 ατόμων. Επίσης, ανέφερε πως «πλέον στους 5-10 πρωταρχικούς εθνικούς στόχους που έχει βάλει η Κυβέρνηση δια στόματος του ίδιου του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη» είναι και η ολοκλήρωση του άξονα Δράμας – Αμφίπολης. Μάλιστα, υπογράμμισε πως πρόκειται για «έργα τα οποία σηματοδοτούν νέα εποχή για τη Δράμα μας». Ο κ. Μπλούχος τόνισε πως ο ίδιος «θα συνεργαστώ σε απόλυτο βαθμό με τους εκπροσώπους της Π.Ε. Δράμας, θα συνεργαστώ με όλες τις δυνάμεις μου και όλη την καλή μου θέληση και πρόθεση με όλους τους Δημάρχους και πολύ περισσότερο με το Δήμαρχο Δράμας στον μητροπολιτικό Δήμο και φυσικά με τους Δημάρχους της περιφέρειάς μας, γιατί πρέπει να είναι ολονών μας μέλημα και στόχος ότι η Δράμα πρέπει να βγει από την απομόνωση». «Να παραμερίσουμε εγωτισμούς και μικρότητες και με τη βοήθεια του Θεού και την Εκκλησία στο πλάι πιστεύω να αποδώσουμε στους πολίτες του τόπου έργο», πρόσθεσε ο Βουλευτής της Ν.Δ.

Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος αρχικά είπε πως «η ισχύς εν τη ενώσει» και επεσήμανε ότι πρέπει να «σηκώσουμε τα μανίκια και ας αποδείξουμε ότι η παραμελημένη Δράμα γίνεται πρωταγωνίστρια».

Τέλος, ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάογλου ευχήθηκε «να παραχθεί έργο, να βγει η Δράμα από το τέλμα και να πετύχουμε πράγματα». «Εμείς από την πλευρά μας είμαστε ένας μικρός Δήμος, όμως όλοι μαζί οι Δήμαρχοι μαζί με την Περιφέρεια μπορούμε να βοηθήσουμε για να πετύχουμε και για τον Δήμο μας και για όλο το Νομό τα καλύτερα», πρόσθεσε ο κ. Καγιάογλου.