ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

 

Στις 18/10/2019 πραγματοποιήθηκε η 21η από κοινού συνάντηση με αμοιβαία ευθύνη του Κ.Κ. Ελλάδος και του Κ.Κ. Τουρκίας στην Σμύρνη μετά από 4 έτη, όπου μετείχαν 61 κράτη με 75 κόμματα και 137 αντιπροσώπους τους.

Ήταν συνάντηση κομμουνιστών και εργατικών με θέμα: Σοσιαλισμός – Κομμουνισμός. Θέμα αναγκαίο όσο ποτέ με δράση των κομμουνιστών σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, αρχίζοντας με τον Ύμνο της παγκόσμιας εργατιάς (100 χρόνια από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς.

Εισηγητής ο Γ.Γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, ο Κεμάλ Οκουγιάν. Ευχαρίστησε κατ’ αρχήν όλους τους παρευρισκόμενους και ιδιαίτερα τον Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. Δημήτρη Κουτσούμπα – που η ομιλία του μεταφράστηκε σε 5 γλώσσες- γιατί ήταν μια συνάντηση σε συνθήκες σύνθετες και δύσκολες, αλλά με θέληση για ειρήνη, φιλία, πρόοδο, αντιιμπεριαλισμό, αντικαπιταλισμό, όπως είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

Εισήγηση Οκουγιάν: Προχωράμε μπροστά για την οργάνωση του λαού με στόχο τον Σοσιαλισμό, για να μην μείνουμε μακριά από την πολιτική γραμμή διαχείρισης του Καπιταλισμού. Η εξουσία του Κεφαλαίου είναι ο εχθρός της Δημοκρατίας και των ελευθεριών παντού στον κόσμο. Δυστυχώς υπάρχει μια ισχυρή καπιταλιστική τάξη που ενεργεί με αυξανόμενη αυτοπεποίθηση. Η αναζήτηση για την Δημοκρατία και την ελευθερία χωρίς ταξικό περιεχόμενο θα σημάνει μια ξεκάθαρη ή συγκαλυμμένη συνεργασία με Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, που θα οδηγήσει στην ολική παράδοση στην καπιταλιστική τάξη. Όταν όμως η υπεράσπιση της Σοσιαλιστικής Επανάστασης ως πραγματικού στόχου συνδυάζεται με θάρρος και αποφασιστικότητα, τότε φτάνει ως την εργατική τάξη, αποδεικνύοντας καθημερινά ότι ο Καπιταλισμός δεν έχει τίποτα να δώσει στην ανθρωπότητα. Δεν προδίδουμε επαναστατικά ιδανικά, τον στόχο του κομμουνισμού, τους εργαζόμενους και τους φίλους τους. Ζήτω ο κοινός αγώνας, όχι στις αστικές συμμαχίες, είπε τελειώνοντας τον λόγο του.

Διαβάζουμε και συμπεραίνουμε τι μας αντιπροσωπεύει όταν πάμε να ψηφίσουμε Καπιταλισμό ή Σοσιαλισμό.