ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

Λόγια του Λένιν για την στήριξη της πάλης της Εργατικής Τάξης διεθνώς ενάντια στον Ιμπεριαλισμό και η διεθνιστική προσφορά της Σοβιετικής Ένωσης (Ε.Σ.Σ.Δ.) με την μεγαλειώδη νίκη επί του Φασισμού και με την στήριξη στους λαούς όλου του κόσμου, καθώς και με τα πρωτεία των εφευρέσεων προς όφελος όλων.

Γι’ αυτό θα γίνει εκδήλωση / παρουσίαση βιβλίου στις 21-10-2017 στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης από το Κ.Κ.Ε. με θέμα «Επιτεύγματα και κατακτήσεις της Εργατικής Τάξης στο Σοσιαλισμό».

Επίτευγμα: Σημαντικό κατόρθωμα ύστερα από προσπάθεια.

Επιτεύγματα είναι οι κοινωνικές κατακτήσεις που μπορεί να γίνουν, τώρα μάλιστα που η Εργατική Τάξη είναι μορφωμένη και αφιερώνει χρόνο για τους στόχους της.

Η ομιλία θα γίνει για να αφοπλιστούν οι συνειδήσεις των νέων γενεών, στόχος δεν είναι μόνο το παρελθόν, αλλά κυρίως το μέλλον, ώστε η Εργατική εξουσία να δώσει λύση στα καθημερινά βάσανα του λαού. Οι εργαζόμενοι με τα μέσα παραγωγής τα μετατρέπουν σε ιδιοκτησία όλης της κοινωνίας. Άρα καταργείται η καπιταλιστική ιδιοκτησία που είναι η πηγή της εκμετάλλευσης και του κέρδους και το βασικό εμπόδιο στην ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας σε όφελος του κόσμου.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να μετέχουν στην άσκηση της εξουσίας μέσω των οργάνων, ώστε να φροντίζουν τον εργάσιμο χρόνο για μόρφωση, κοινωνική ασφάλιση, θέση της γυναίκας – μητρότητα, παιδεία, στην Επιστήμη, Τέχνη, Αθλητισμό, όλα αυτά που επιτεύχθηκαν από την επαναστατική τόλμη του 10917 από την Ε.Σ.Σ.Δ..

Λαϊκή πάλη λοιπόν με προοπτική την σωστή εξουσία για την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας που ξεκίνησε από την οικοδόμηση του Σοσιαλισμού για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

1917, ΕΣΣΔ. Φυσικά ΔΕΝ ΗΤΑΝ η επανάσταση της βίας και των ψευδαισθήσεων, αλλά σπουδαίων αντιλήψεων και ικανοτήτων με συναίσθηση αξιών.