ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

Με δυνατό Κ.Κ.Ε. και Κοινωνική Συμμαχία. Μ’ αυτό το σύνθημα έγινε η πολιτική συγκέντρωση από τον Γ.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. Δ. Κουτσούμπα στη Χωριστή την Κυριακή 11-06-2017. Μέσα στην Κοινότητα έγινε συνομιλία με ερωτήσεις από το Δήμαρχο Δράμας παρουσία δημοσιογράφων και πολιτών. Παραθέτω κάποιες απαντήσεις, λίγα απ’ αυτά που είπε ο Γραμματέας:

Ο λαός δεν θέλει «μερεμέτια», ούτε φταίει για τη δημιουργία του χρέους. Η λύση για καλυτέρευση της ζωής του πρέπει να δοθεί από τον ίδιο το λαό, στηρίζοντας το Κ.Κ.Ε., διότι τ’ άλλα κόμματα είναι ενός του συστήματος με Κυβερνήσεις του τότε, του τώρα, λέγοντας με «πονηριά» για Εθνικό ενότητα και όσοι το πιστεύουν αυτό είναι γραφικοί. Άρα είναι κοροϊδία, διότι δεν υπάρχει κοινή γραμμή πλεύσης. Οπότε ο καθένας έχει την ευθύνη του και όταν κάποιος επιλέγει λάθος κόμματα, θα ματώσει και θα υποφέρει. Πρέπει λοιπόν να κάνουμε έναν δρόμο του Σήμερα για ν’ ανοίξουμε χώρο για το Αύριο.

Έπειτα έξω, σε χώρο κοντά στην Κοινότητα, που ήταν μαζεμένος κόσμος, μίλησε ο κ. Κουτσούμπας, τονίζοντας πως καμιά ρύθμιση χρέους δεν θα οδηγήσει πίσω στο λαό αυτά που έχασε. Κι όμως οι περισσότερες διεκδικήσεις – κινητοποιήσεις γίνονται από το Κ.Κ.Ε. κατά της εκμετάλλευσης κερδών των λίγων, που είναι μια πρωτοπόρα δύναμη για πάλη. Όσο το δυνατόν περισσότεροι για ταξική πάλη, για μια άλλη προοπτική για όλους. Όχι συμβιβασμό, όχι διλήμματα: Χρεοκοπία ή Μνημόνιο; Πολιτική σταθερότητα ή περιπέτειες; Όχι λοιπόν λούφα, αλλά πάλη. Κοινός είναι ο αντίπαλος με «τελευταία μέτρα!!!» το 4ο Μνημόνιο. Όσο για τη Ν.Δ. που κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι είμαστε η μόνη χώρα σε ύφεση, παραβλέπει τους εξευτελιστικούς μισθούς εργαζομένων σε γειτονικές χώρες. Επίσης καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που δεσπόζουν γύρω από την χώρα μας. «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών». Όσο για τα τσιράκια των αφεντικών και των ξένων Χρυσή Αυγή, σπέρνουν διχόνοια μέσα στο λαό.

Ανέφερε τους ΕΑΜίτες, ΕΛΑΣίτες, τον απλό κόσμο που έκανε την Εθνική Αντίσταση, όπως και στη Χωριστή του 1941, που ήταν μια αντιφασιστική πάλη των κατοίκων ενάντια στην Τριπλή Κατοχή, Γερμανών, Ιταλών, Βουλγάρων. Τελειώνοντας ο Γενικός Γραμματέας έκανε κάλεσμα στο λαϊκό κόσμο να κάνει βήματα αποφασιστικά – μπροστά με το Κ.Κ.Ε.. Θα τα καταφέρουμε, υπάρχει ελπίδα, όταν κάποιος ξέρει ν’ αγωνίζεται.

Πριν την ομιλία, με μουσική από το Μουσικοδραματικό Σύλλογο Χωριστής ο παρευρισκόμενος κόσμος κατευθύνθηκε για την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο πεσόντων κατά την Γερμανική Κατοχή. Τιμή στους Κομμουνιστές νεκρούς του χωριού.

Παρακολουθώντας την επικαιρότητα, τον Τύπο των ημερών, αναλύω κάποιες λέξεις. Σε δυνάμεις κατοχής ή σ’ έναν γενικευμένο πόλεμο, γίνεται Αντάρτικο, που είναι ένα είδος ένοπλης αντίστασης, αντιπαράθεσης, το οποίο υιοθετείται από Επαναστάτες – πολίτες (σε καμία περίπτωση συμμορίτες), διότι αντιστέκεται σε δικτατορικές κυβερνήσεις με σκοπό την ανατροπή κακών εξουσιών και πολιτική αλλαγή, με απαραίτητο στοιχείο επιτυχίας την ύπαρξη ενιαίου πνευματικού, πολιτικού και ιδεαλιστικού κινήτρου. Ο ανταρτοπόλεμος είναι μια μορφή πολέμου (ποτέ συμμοριτοπόλεμος) ενάντια σε μοναρχοφασίστες, όπου γίνονται εκτελέσεις, διώξεις, εξορίες, βασανιστήρια, φυλακίσεις πολιτών για την ιδεολογική τους ταυτότητα.

Τελειώνω μ’ αυτό που είπε ο κ. Κουτσούμπας: Φωτεινοί δρόμοι του Μέλλοντος γίνονται όταν οικοδομείται ο Σοσιαλισμός και εφαρμόζονται οι κατακτήσεις του Λαού.