ΑΡΘΡΟ

Της Χαράς Κεφαλίδου

Βουλευτού Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ν. Δράμας

 

  • Αντικατέστησαν τον «κακό πρωθυπουργό» με τον «κακό επιστήμονα»!

Άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει το αληθινό του πρόσωπο. Μέχρι σήμερα μας έχει συνηθίσει στην τακτική του όταν η πραγματικότητα δεν αρέσει, τόσο χειρότερο για την πραγματικότητα. Απλά, της αλλάζεις όνομα.

Την περασμένη Τρίτη δεν δίστασε, να αλλάξει, ουσιαστικά να αλλοιώσει –όχι να περικόψει– το κείμενο του Γεώργου Θεοτοκά (θα τρίζουν τα κόκαλά του) που δόθηκε ως θέμα στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Ο Θεοτοκάς έγραψε: «Να είσαι αυτό που είσαι. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Άκουσέ με. Ένας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σ’ αυτήν είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κούφο πρύτανη ή έναν κακό πρωθυπουργό».

Το κείμενο που δόθηκε: «Να είσαι αυτό που είσαι. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Άκουσέ με. Ένας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σ’ αυτήν είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κακό επιστήμονα».

Αντικατέστησαν τον «κούφο πρύτανη ή κακό πρωθυπουργό» με τον «κακό επιστήμονα»!

Κάποιοι Συριζαίοι από υπερβάλλοντα ζήλο αποφάσισαν να γίνουν οι ίδιοι Θεοτοκάς. Αλλά για ποιο λόγο θα έμπαιναν σε τέτοιο κόπο;

Η πιο καλοπροαίρετη προσέγγιση που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι ο φόβος του λογικού συνειρμού που οδηγεί κατευθείαν στο πρόσωπο του κου Τσίπρα, έβαλε στην άκρη κάθε ηθική αναστολή τους και με άγνοια (;) κινδύνου αλλοίωσαν το κείμενο.

Διαβάζοντάς το, τυφλώθηκαν από την αντανάκλαση του ειδώλου του πρωθυπουργού μας. Σ’ αυτό δεν είχαν καμία αυταπάτη. Ήταν τόσο προφανές που τους έπιασε πανικός. Για να ξεπεράσουν το φόβο τους τον φτιασίδωσαν –όπως έχουν μάθει– αγνοώντας ακόμη και το ίδιο το λειτούργημά τους. Είναι οι ίδιοι που διδάσκουν στα παιδιά μας ήθος, δικαιοσύνη, αρχές, αξίες, ό,τι τελικά διαμορφώνει τους αυριανούς δημοκρατικούς πολίτες μιας χώρας. Το ξέχασαν!

Με τρομάζει η ευκολία με την οποία εκπαιδευτικοί με το παράδειγμά τους ωθούν τα νέα παιδιά να φοβούνται να ομολογήσουν μια δυσάρεστη πραγματικότητα, πόσο μάλλον να της αντιταχθούν.

Με τρομάζει ότι γνωρίζουν πολύ καλά πόσο επικίνδυνα κακός είναι ο σημερινός πρωθυπουργός και παρ’ όλα αυτά τον ανέχονται και τον στηρίζουν ακόμα και παρανομώντας.

Και τελικά με τρομάζει ο μιθριδατισμός μας. Τέτοια διάβρωση; Μέσα σε τόσο λίγο χρόνο;

 

*Το άρθρο της κ. Κεφαλίδου δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα athensvoice.gr