Στην τηλεοπτική εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Λευτέρης Καλλινικίδης, ο οποίος μίλησε για το ζήτημα που υπάρχει σχετικά με τη μεταφορά rapid test στα ΚΔΑΠμεΑ όλης της χώρας.

Πρόκειται για ένα θέμα που ανέδειξε με χθεσινή της ανάρτηση η ιστοσελίδα ergasia-press.gr (Αναλυτικά ΕΔΩ). Συγκεκριμένα με έγγραφο της Γενικήε Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ζητείται από τα ΚΔΑΠμεΑ όλης της χώρας να παραλάβουν rapid test από την Αθήνα, είτε από υπάλληλό τους είτε μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών, με τη διαδικασία να επιβαρύνει τα ΚΔΑΠμεΑ.

Ο κ. Καλλινικίδης αντέδρασε, καθώς δεν υπάρχει σχετικός κωδικός, αλλά κυρίως γιατί διαφωνεί με την επιλογή μετακύλισης του κόστους μεταφοράς από το κράτος.

Παρών στην εκπομπή ήταν ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού κ. Θανάσης Κοντογεώργης ο οποίος ανέφερε πως θα εξεταστεί το ζήτημα.

Ο κ. Καλλινικίδης σε σχετική ανάρτησή του σημείωσε: Καλημέρα σε όλους, με θερμές ευχαριστίες στο Mega και στην εκπομπή “ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA”. Το μήνυμα πέρασε, υπάρχει ξεκάθαρη δήλωση του κ. Κοντογεώργη και ελπίζω σήμερα να λυθεί το θέμα με το κόστος των μεταφορικών από το αρμόδιο Υπουργείο. Δηλαδή στις φαρμακαποθήκες τα στέλνουν δωρεάν, στα σχολεία δωρεάν, αλλά στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία όχι; Θα σας κρατήσω ενήμερους μόλις θα έχουμε την οριστική λύση του προβλήματος”.

Δείτε το βίντεο με την παρουσία του Λ. Καλλινικίδη στο MEGA πατώντας ΕΔΩ