Την έντονη αντίδραση του Προέδρου της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Λευτέρη Καλλινικίδη προκάλεσε το γεγονός ότι η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, ζητάει την παραλαβή rapid test για τις ανάγκες του ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Δράμας από την Αθήνα.

Σε ανάρτησή του ο κ. Καλλινικίδης ανέφερε τα εξής:

«Άλλη μια αστοχία του Ελληνικού Κράτους και συγκεκριμένα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Θέλουν λέει να μας στείλουν κατ’ επείγον, ένα κουτί με γρήγορα τεστ rapid, αλλά λέει να πληρώσουμε εμείς την κούριερ, αλλιώς να πάμε στην Αθήνα να τα παραλάβουμε! Και μάλιστα όλο αυτό για το ΚΔΑΠ όπου φιλοξενούνται άτομα με ειδικές ανάγκες. Δεν έχετε το Θεό σας. Με τόσα εκατομμύρια που ξοδέψατε εδώ και έναν χρόνο κολλήσατε στα έξοδα της κούριερ έτσι; ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ ΟΧΙ. Πληρώστε και εμείς ευχαρίστως να τα παραλάβουμε. Έλεος δηλαδή… Και δεν απαντάτε και στα τηλέφωνα… Ελπίζω να απαντήσετε στο μέηλ».

Το θέμα προέκυψε μετά από έγγραφο της Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προς όλα τα ΚΔΑΠμεΑ περί διάθεσης rapid test. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η παραλαβή των τεστ μπορεί να γίνει από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Απριλίου είτε από αρμόδιο υπάλληλο του κάθε φορέα είτε μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών, με ευθύνη και δαπάνη του φορέα και μετά από ενημέρωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας και σχετικής συνεννόησης.

Για το ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Δράμας αναλογούν 50 rapid test.

Η αντίδραση του κ. Καλλινικίδη έγκειται αφενός στο γεγονός ότι δεν έχει προβλεφθεί ανάλογος κωδικός για να πραγματοποιηθεί η σχετική διαδικασία και αφετέρου κυρίως λόγω διαφωνίας με την επιλογή από πλευράς κρατικής εξουσίας για μεταφορά της επιβάρυνσης.