ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

Την μνήμη του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Γεωργίου του Ομολογητού γιόρτασε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 η Ιερά μας Μητρόπολη.

Επίκεντρο της εορτής ήταν η Ιερά Μονή Αναλήψεως, στη Σίψα Δράμας, όπου βρίσκεται ο τάφος και τα Ιερά λείψανα του αγίου.

Την παραμονή της εορτής (Σάββατο 3 Νοεμβρίου) στις 6.30 μ.μ., άρχισε η αγρυπνία κατά το αγιορείτικο τυπικό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων. Το θείο λόγο κήρυξε ο αιδεσιμολογιώτατος π. Νικόλαος Λουδοβίκος.

Ανήμερα της εορτής (4 Νοεμβρίου) το πρωί διαβάστηκαν η Γ’ και ΣΤ’ ώρα και στη συνέχεια τελέστηκε τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας καί Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, ο οποίος και εκήρυξε το θείο λόγο, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου και του ποιμενάρχη μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Παύλου, ο οποίος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς για την παρουσία τους και σχολίασε με σθένος και τόλμη τη σημερινή άσχημη κατάσταση της Πατρίδος μας.

Στη συνέχεια έγινε λιτάνευση της ιερής κάρας και της λάρνακος του οσίου.

Πλήθος κόσμου συνέρευσε στην Ιερά Μονή για να προσκυνήσει τα άγια λείψανά του και να πάρει τη χάρη του και στους οποίους η Ιερά Μονή μετά το τέλος της λιτανείας παρέθεσε τράπεζα.