ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑ

  •  «Ζήτησε από τη ΡΑΕ στοιχεία για τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας,, τα οποία έχει από την 1η Μαρτίου»
  •  «Να ενισχυθούν άμεσα οι αγρότες»

 

«Ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στριμωγμένος. Είναι κραυγαλέα αντινομία να χειμάζεται η κοινωνία, να τελειώνει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών στη τρίτη βδομάδα του μήνα και κάποιοι στα αποκαΐδια αυτής της κρίσης να βγάζουν τρελά χρήματα.», είπε μιλώντας στο Κανάλι 1 του Πειραιά, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Δράμας Θ. Ξανθόπουλος. Και συμπλήρωσε: «Έχουμε θέσει επανειλημμένα το ζήτημα της έκτακτης φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας. Έκανε ο Πρωθυπουργός μια ανακοίνωση στη Βουλή, κατ’ αρχάς, θετική. Ωστόσο η ΡΑΕ από 1η Μαρτίου ενημερώνει το πρωθυπουργικό γραφείο αναλυτικά για το κόστος ανά μονάδα ενέργειας. Επομένως όσα είπε ότι θα ζητήσει από τη ΡΑΕ ελέγχους και στοιχεία, θυμίζει όσα είπε πριν καιρό, για το ότι δεν έχουμε μελέτη ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν μεγαλύτερη θνησιμότητα από ότι εντός ΜΕΘ, ενώ υπήρχε η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα. Ο κ. Μητσοτάκης φάνηκε πάλι λίγος και δειλός».

Ο κ. Ξανθόπουλος, αναφέρθηκε επίσης στην επιτακτική ανάγκη να στηριχθούν επειγόντως οι αγρότες της χώρας, με ενισχύσεις ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια και να καλλιεργήσουν άμεσα τα χωράφια. «Όμως η Κυβέρνηση καθυστερεί επικίνδυνα. Ισχυρίζεται ωστόσο ότι δίνει χρήματα. Το ερώτημα όμως σε ποιους τα δίνει. Έχει δώσει πάνω από 6 δισ. σε απευθείας αναθέσεις. Έχει προσλάβει 250 golden boys στον ΕΦΚΑ και τη ΔΕΗ. Απαλλάσσει από το φόρο γονικής παροχής όσους έχουν ακίνητη περιουσία έως 800 000 ευρώ Δηλ. αυτοί που έχουν να δώσουν στο ένα παιδί τους 1.600.000 ευρώ και άλλα τόσο στο άλλο, δεν θα πληρώσουν καθόλου φόρο. Έτσι όμως στερεί πόρους από της κοινωνία», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τη νέα ρύθμιση για τον Τύπο, ο κ. Ξανθόπουλος, κατήγγειλε ότι η Κυβέρνηση έχει αυταρχική αντίληψη, θέλει να ελέγξει το σύνολο των ΜΜΕ και παρέπεμψε σε όσα αποκαλύφθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή για τη λίστα Πέτσα. «Σε μια εποχή που τα fake news κυριαρχούν η αξιοπιστία του τύπου πρέπει να είναι μέλημα όλου του πολιτικού συστήματος Οι εφημερίδες δεν είναι κλασσικές επιχειρήσεις, είναι στοιχεία του πολιτεύματος. Η κυβέρνηση κυνηγά δημοσιογράφους που ασκούν ερευνητική δημοσιογραφία, και συνάδελφοι σας πηγαίνουν στον ανακριτή να απολογηθούν για κακούργημα επειδή έκαναν τη δουλειά τους», υπογράμμισε.

Επανέλαβε τέλος, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εκλογές γιατί βλέπει αδιέξοδα. «Όσο η απόσταση μεταξύ των αναγκών της ευρείας πλειοψηφίας των πολιτών και των επιλογών της μεγαλώνει, τόσο απονομιμοποιείται η Κυβέρνηση», κατέληξε.