«Μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ανατάξει τη χώρα προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και θα αποκαταστήσει το κράτος δικαίου»

 

«Το μείζον ζήτημα είναι ότι ο αρχηγός του τρίτου κόμματος παρακολουθήθηκε από την ΕΥΠ που έχει μετατραπεί σε παράκεντρο του Μαξίμου. Η κ. Τσαπανίδου απάντησε στις δηλώσεις του κ. Μάντζιου, επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπήρχαν λόγοι εθνικής ασφάλειας για να παρακολουθηθεί ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ σημείωσε ότι και το ΠΑΣΟΚ είχε μιλήσει για απόπειρα να τεθεί το κόμμα σε ομηρεία». Αυτό τόνισε ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Κανάλι 1 του Πειραιά και τον Βασίλη Ταλαμάγκα.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις επικείμενες εκλογές και τις πιθανές συνεργασίας, ο κ. Ξανθόπουλος, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η καθοριστική διαφορά είναι η ψήφος των Ελλήνων πολιτών. Αν αναδείξουν πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έστω και με μια ψήφο, θα απευθυνθούμε στα όμορα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης με πρόταση για προοδευτική διακυβέρνηση. Και με νωπή την λαϊκή ετυμηγορία φαντάζομαι ότι δεν θα αρνηθούν να σχηματίσουμε κυβέρνηση ώστε να φράξουμε το δρόμο στη δεξιά και να αποκαταστήσουμε το κράτος δικαίου».

Αναφερόμενος στα φλέγοντα προβλήματα υπογράμμισε πως «σαφώς το πρώτο πρόβλημα είναι η οικονομία και η καθημερινότητα των πολιτών. «Υπεισέρχονται όμως και άλλα, όπως η ανικανότητα της κυβέρνησης, οι υποκλοπές, οι πρόσφατες συνομιλίες των μεγαλόσχημων παραγόντων της ΕΛΑΣ με παράνομους. Το καίριο ερώτημα είναι ποιος μπορεί να κυβερνήσει καλύτερα τη χώρα προς όφελος των πολιτών. Παρά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, από τα εκατοντάδες εκατομμύρια κέρδη των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών και ενέργειας ακόμη δεν έχει εισρεύσει στα δημόσια ταμεία ούτε ένα ευρώ. Διαβεβαιώνουμε ότι μπορούμε να ανατάξουμε τη χώρα προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας. Διεκδικούμε τη ψήφο του ελληνικού λαό για να βελτιώσουμε την συνθήκες καθημερινότητας της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών», κατέληξε.