«Η δικαιοσύνη έχει τον πρώτο λόγο»

 

Την ανάγκη η δικαιοσύνη να διαλευκάνει ταχέως και σε βάθος την σοκαριστική όπως την χαρακτήρισε υπόθεση του Κολωνού, επεσήμανε ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Χωρίς Χρώμα», του Γ. Βαθιώτη στο ΑΡΤ tv.

«Ήδη έχουμε το προηγούμενο του Λιγνάδη ο οποίος είχε ευνοϊκή αντιμετώπιση. Το γεγονός ότι ελέγχθηκαν οι υπολογιστές του μετά από δύο μήνες, για κάποιους είναι επαρκής λόγος ότι μπορεί να εξαφανίστηκαν στοιχεία. Οι διασυνδέσεις και η δομική σχέση του συγκεκριμένου κατηγορούμενου του Κολωνού με τη Ν.Δ. κάνει τον κόσμο να είναι επιφυλακτικός. Το γεγονός ότι η μητέρα της ανήλικης είχε πάει πριν ένα μήνα και κατήγγειλε το γεγονός αλλά αποπέμφθηκε από το αστυνομικό τμήμα είναι προς διερεύνηση. Η δικαιοσύνη έχει τον πρώτα λόγο. Δεν εργαλειοποιούμε κανένα ζήτημα τέτοιας βαρύτητας και τέτοιας ευαισθησίας. Υπάρχουν ωστόσο στοιχεία που προκαλούν επιφύλαξη», υπογράμμισε. Και πρόσθεσε:

«Εδώ βλέπουμε επίσης την ένδεια που έχουμε ως κοινωνία σε υποστηρικτικές δομές των θυμάτων και ιδίως ανηλίκων που καταγγέλλουν τέτοια εγκλήματα Χρειάζονται πολιτικές πρωτοβουλίες για να βγει η κοινωνία από την βαθιά κρίση».

Σχολιάζοντας τέλος τις εξελίξεις με την Τουρκία και τις συνεχιζόμενες απειλές του Ερντογάν, σημείωσε πως η κυβέρνηση εγκατέλειψε τη πολυσχιδή εξωτερική πολιτική και στράφηκε μονομερώς στο ατλαντικό παράγοντα με τη λογική του προκεχωρημένου φυλακίου της δεκαετίας του ’50, έχοντας τη λογική ότι ο Ερντογάν είναι απομονωμένος. Οι εξελίξεις δικαιώνουν την κριτική μας. Είναι προφανές ότι η λογική του πειθήνιου συμμάχου από μόνη της δεν προωθεί τα εθνικά μας συμφέροντα», κατέληξε.